17/05/2022

Adeu a les mascaretes als interiors a partir del dimecres 20 d’abril

Només es mantindrà en hospitals, transport i residències

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha concretat que la retirada de les mascaretes en interiors entrarà en vigor dimecres 20 d’abril, l’endemà que s’aprovi la mesura en el Consell de Ministres. En una atenció als mitjans aquest dimecres després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut a Toledo, Darias ha confirmat que durà el decret per retirar-les al primer Consell de Ministres posterior a la Setmana Santa, el dimarts 19 d’abril, i que es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’endemà, quan també entrarà en vigor l’aixecament de l’obligatorietat de dur mascaretes en espais tancats.

El decret establirà com a excepcions els àmbits sanitari, sociosanitari i els transports. En aquests espais encara serà obligatori dur-ne. Darias també ha explicat que en la resta d’espais es recomanarà l’ús “responsable” de mascaretes quan hi hagi aglomeracions o a les persones vulnerables.

La titular de Sanitat ha remarcat que tampoc caldrà dur-ne en l’entorn escolar a excepció de persones vulnerables. Darias ha defensat la decisió i ha dit que respon a la proposta feta per “les persones tècniques que assessoren” al Ministeri de Sanitat.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: