L’Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Althaia de Manresa han signat, aquest dijous 21 de gener al migdia, un conveni de col·laboració per crear un laboratori d’anàlisis clíniques i microbiologia que donarà servei a tota la comarca del Bages.
La finalitat d’aquest nou laboratori és garantir la presencia en el territori d’un laboratori de qualitat, que incorpori les noves tecnologies i que permeti la realització de noves proves diagnòstiques.
La unió dels dos laboratoris clínics garantirà que no es perdin llocs de treball al mateix temps que, la modernització de les instal·lacions i la de nova tecnologia, fomentarà la fidelització dels professionals i assegurarà que aquestes places laborals qualificades segueixin al territori.
En una primera fase aquest laboratori s’instal·larà a les dependències del Centre Hospitalari de Manresa, en un espai d’uns 200 m2. En un futur, quan acabin les obres d’ampliació, s’ubicarà a l’Hospital Sant Joan de Déu.
La voluntat d’ambdues institucions és millorar l’eficiència i la qualitat en la prestació dels serveis del laboratori clínic al Bages per tal de garantir el suport al diagnòstic des de qualsevol recurs assistencial. Per aquest motiu, a partir del mes de febrer, s’unificarà l’activitat fins ara prestada de forma separada per Althaia i l’ICS. Aquesta unificació estimula el procés per garantir una millora contínua de la qualitat dels serveis a la població i al mateix temps el converteix en un laboratori de referència on s’incorporaran noves proves a la cartera de serveis.
Aquest gran laboratori, on hi treballaran més de 50 professionals, permetrà reduir el nombre d’analítiques que fins ara s’enviaven a altres proveïdors. El nou servei d’anàlisis clíniques i microbiologia estarà equipat amb una tecnologia punta ja que les instal·lacions disposaran de nous aparells per realitzar les analítiques de bioquímica, hematologia i immunoanàlisi. A més, amb l’objectiu de millorar la qualitat, la seguretat i la capacitat de resposta es comptarà amb una nova màquina robòtica de preanalítica. Aquesta robòtica introdueix noves mesures de seguretat en tot el procés de preparació de les mostres.
Cal tenir en compte que durant l’any 2008, el laboratori d’Althaia va realitzar aproximadament 1.700.000 determinacions i el laboratori del CAP Bages en va fer unes 900.000.
Font: Catpress