27/09/2021

“Aprenent més”, un audiovisual per orientar la transició escola-treball

La Diputació de Barcelona posa a l’abast dels ajuntaments una nova eina educativa audiovisual en dvd per treballar el procés de transició escola-treball. Sota el títol “Aprenent més” es presenten sis històries en què joves que no han acabat l’ESO dialoguen amb adults sobre el procés que va de l’escola al món laboral. Els municipis interessats en difondre’l entre la seva comunitat educativa poden demanar-lo a docu.educacio@diba.cat.

El punt de partida d’aquest projecte és el material enregistrat per a l’elaboració de “Joves en transició”, un dvd realitzat pel Consell Comarcal del Maresme. Les intervencions que conté van des d’aspectes personals a comunitaris, com ara les característiques del sistema educatiu, les metodologies pedagògiques o la relació entre l’escola i treball. Tant joves com adults expressen la complexitat de trobar un itinerari formatiu alternatiu al majoritari, que s’adapti a les pròpies necessitats i els proporcioni eines per enfrontar-se amb més possibilitats d’èxit al món laboral.

“Aprenent més” ofereix sis càpsules dividides en quatre blocs temàtics adreçats a diferents col·lectius: el joves, les famílies, el professorat i el món empresarial. Cada bloc pot utilitzar-se separadament, segons els destinataris, en accions adreçades a treballar l’orientació formativa i laboral de l’alumnat.

Aconseguir una educació de qualitat i per a tothom requereix esforç i treball en equip, sota la premissa de la coresponsabilitat. Aquesta actuació forma part del projecte “Accions per a la transició escola-treball” que porta a terme l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies, dintre de la seva línia estratègica d’“Equitat i èxit escolar per a tothom”.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: