14/08/2022

Castellbell i el Vilar «sí» forma part del Parc Rural de Montserrat.

Text: Pere Sánchez

El 25 d’octubre de l’any passat, es va aprovar en un ple Ordinari de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar incorporat al Pla Rural de Montserrat (PRM), que va ser votat per unanimitat per tots els partits polítics, amb representació municipal.

Castellvilarenc.info ha demanat informació al respecte, sobre la qüestió, d’entrada hem sabut que el Nostre poble «SÍ» forma part de l’esmentat parc, però ho fa com a entitat adherida, ja que per prendre-hi part de manera activa, ha de pagar una quota com si es volgués formar part d’una associació.

La qüestió és més jurídica que econòmica, ja que en tractar-se d’un conveni marc amb la col·laboració amb La diputació de Barcelona, Els serveis jurídics municipals són els que han de donar el vistiplau, per tant es pretén evitar futurs litigis de caràcter judicial si s’escau; en altres paraules: es vol curar en salut.

Segons un document dels serveis jurídics municipals i que va ser llegit en el plenari del novembre de l’any passat, en el qual ha tingut accés el nostre mitja.

En aquest document i que publiquem íntegrament; Tot i les diverses reunions mantingudes inclosos correus electrònics, l’Ajuntament té la voluntat de formar part del Parc Rural de Montserrat.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar entén que el projecte Parc Rural del Montserrat és una oportunitat pel nostre municipi, des del punt de vista de desenvolupament socioeconòmic perquè comporta una posada en valor de l’activitat agrària com un actiu a explorar i a executar; perquè a partir d’una activitat econòmica es promou la protecció i recuperació de l’entorn, i perquè tot plegat és d’interès general formar part del projecte.

Però proposa als municipis que s’inclouen al Parc que als municipis impulsors del projecte del “Parc Rural del Montserrat” i a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, que l’instrument jurídic per gestionar el futur “Parc Rural del Montserrat” sigui qualsevol dels legalment admesos, que no impliqui la creació o la constitució de cap personalitat jurídica, permetent d’aquesta manera, la participació dels municipis que com Castellbell i el Vilar, tenim un pla d’ajust o un pla econòmic financer en vigor.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: