05/12/2023

El total d’electors catalans residents a Catalunya (CER) és de 5.240.610 persones. El total d’electors estrangers residents a Catalunya (CERE) és de 66.818persones. Es tracta dels ciutadans de la Unió Europea i dels països amb els quals l’estat espanyol té acords per reconèixer el dret a vot (Bolívia, Cap Verd,Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Xile).

El nombre total d’electors, respecte a les eleccions municipals del 2007,ha disminuït en 54.357 persones. Aquesta disminució ve donada per la no inclusió en aquest procés electoral dels electors residents absents a l’estranger (CERA). Així ho estableix la modificació incorporada a la LOREG per la Llei orgànica 2/2011, de 28 de gener, per la qual els electors catalans residents a
l’estranger no podran votar en aquestes eleccions, ja que el fonament sobre el que pivota aquesta reforma respecte a les eleccions municipals és el concepte de residència i no la nacionalitat.

Del total de cens electoral, 227.183 persones podran exercir el vot per primera vegada en unes eleccions municipals a Catalunya, perquè han complert els 18 anys des del 2007. Per circumscripcions electorals, Barcelona compta amb 167.209 nous electors en unes eleccions municipals.A més, un total de 27.310 joves podran votar per primera vegada en unes
eleccions, ja que han complert els 18 anys des de les últimes eleccions, les del Parlament de Catalunya, del passat 28 de novembre de 2010. En concret es tracta de 20.080 nous votants a Barcelona.

La franja més elevada dels electors residents a Catalunya per edat i per sexe és la de 35 a 39 anys amb 532.503 persones: 262.418 dones i 270.085 homes.
VOT PER CORREU

Un total de 47.092 persones a Catalunya han sol·licitat el vot per correu per a les eleccions municipals del proper 22 de maig, segons dades publicades per l’Institut Nacional de Estadística. Per circumscripcions, a Barcelona han sol·licitat el vot per correu un total de 30.426 persones.Aquestes xifres suposen un increment global de 3.622 sol·licituds respecte els
comicis locals del 2007. A Barcelona s’han registrat 2.725 sol·licituds més en relació a fa quatre anys.
A diferència del 2007, aquest cop hi ha la possibilitat que els electors
temporalment a l’estranger puguin votar per correu, tal i com estableix el Reialdecret 1621/2007, de 7 de desembre, i, en canvi, els residents a l’estranger(CERA) no hi poden votar per la modificació de la LOREG incorporada per la Llei orgànica 2/2011, de 28 de gener.
RECURSOS HUMANS

– Nombre de membres de les meses (titulars) = 24.432
– Nombre de membres de les meses (suplents) = 48.864
– Nombre de membres de les meses (TOTAL) = 73.296
– Nombre de membres de les juntes electorals = 224
Durant la jornada electoral del 22 de maig hi haurà un desplegament de 1.805 policies locals arreu de Catalunya, encarregats de cobrir la seguretat dels col·legis electorals.Així mateix, la Generalitat destina 3098 efectius de Mossos d’Esquadra a cobrir
de forma extraordinària la jornada electoral. En total, hi haurà un conjunt de 5.955 Mossos d’Esquadra de servei arreu de Catalunya per vetllar per la seguretat de la jornada electoral.Per tant, en total, hi haurà un total de 7.760 efectius entre Policies Locals i Mossos d’Esquadra que treballaran durant la jornada electoral .

Els resultats es podran anar consultant durant la jornada electoral des del web http://www.locals2011resultats.cat, que el Departament de Governació i Relacions Institucionals ha creat amb motiu d’aquestes eleccions. Així mateix, tota la informació prèvia sobre aquest procés electoral es pot consultar a http://www.locals2011.cat.

CALENDARI ELECTORAL

Escrutini general: del 25 al 28 de maig
Proclamació d’electes: el 29 de maig (6 de juny si hi ha recurs).
Publicació de resultats: A partir del 29 de maig (40 dies des de la
proclamació d’electes).
Interposició de recurs contenciós electoral: del 30 de maig al 9 de
juny.
Constitució dels ajuntaments i elecció d’alcalde o alcaldessa: 11 de
juny (1 de juliol si hi ha recurs).
Publicació de la composició dels consells comarcals al DOGC: a
partir del 13 de juny:

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

4 thoughts on “cinc milions de catalans estàn citats a les urnes per escollir el seu alcalde aquest diumenge

 1. No us deixeu enganyar. Plataforma x Catalunya és un partit encapçalat per nazis que s’han cansat de barallar-se pels carrers i per falangistes que han vist com amb la bandera franquista no tenien ni un trist vot. I aquests nazis i fatxes que han provat de rentar-se la cara s’aprofiten del malestar social que provoca el context de crisi econòmica i l’alt nivell d’atur per culpar de tots els mals a una immigració que, gairebé sempre, s’ha dedicat a fer aquelles feines que ningú dels “de casa” mai no acceptem. De fet, Plataforma x Catalunya és el partit que, en lloc de contractar gent “de casa”, ha llogat mà d’obra immigrant per penjar els seus propis cartells electorals; el cas és que´a més de demagogs, mentiders i populistes, ni ells mateixos es creuen els seus propis agruments.
  Un ultim apunt: No oblideu que el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, és un franquista i militant d’extrema dreta declarat i que el seu alcaldable per Manresa, Albert Pericas, durant anys va ser un dels caps rapats i neonazis més coneguts de tota la comarca.

  Si us plau, una mica de seriositat!

 2. A tots els partits majoritaris de Castellbell i El Vilar.
  Molts joves d’aquest poble desitgem un lloc de treball d’acord a les nostres aptituds, teniu el dret i l’obligació de treure a concurs totes les places que estan eventuals, de suplències etc. etc., en cas contrari haurem d’entendre que continua l’amiguisme i el tracte de favor.
  Una altra forma en vistes de la situació actual serà prescindir d’aquests llocs creats en l’època de major esplendor i especulació econòmica SI EN AQUESTS MOMENTS NO SÓN NECESSARIS. El poble ja està cansat de promeses i promeses. Polítics començar a posar-vos les piles, la JUVENTUD HA COMENÇAT A sortir al carrer.

 3. Candidats com Josep Anglada fan falta a Catalunya. Són els únics que realment diuen la veritat i el que està passant. Aquests polítics que tenim no s’atreveixen a dir el que pensen per por al partit. Veieu normal que ens neguin ajudes a moltes famílies d’aquest País ia altres se les donen? Per confondre al poble diuen que PxC, és racista i xenòfob. Dir el que realment passa no ven . Estic molt contenta que un veí d’aquest municipi es presenti de candidat a l’alcaldia de Manresa. Si PxC, fora racista i xenòfob l’Estat Espanyol no li deixaria presentar-se.

 4. Amb una mica de sort Plataforma x Catalunya tindrà una àmplia representació en el Govern de Catalunya. Persones com Josep Anglada fan falta en molts municipis. És un partit totalment legal i amb representants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d