05/12/2023

Pla mitjà d'un jove rebent la vacuna a Manresa. Imatge deñ 4 d'agost del 2021 (Horitzontal)

Entra a la notícia i coneix com ha anat ...
Els menors, que han d’anar acompanyats de pares o tutors, rebran la vacuna de Pfizer o Moderna

La vacunació contra la covid-19 per a la franja d’edat de 12 a 15 anys ha arrencat aquest al matí dimecres a diversos punts vacunals de Catalunya entre els quals el Palau Firal de Manresa. Hi estan convocats un total dels 300.000 joves, que rebran la vacuna de Pfizer i Moderna, les dues que han estat avalades per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) per aquesta franja d’edat. Isaac Vilajosana, manresà de 13 anys, ha estat un dels primers a rebre el vaccí. A la sortida, ha explicat que ara se sent més “tranquil”. “Si et demanen si et vols vacunar has de dir que sí, jo almenys no trobo cap motiu per dir que no”. Vilajosana ha anat acompanyat del seu pare, Xavier Serrano, requisit indispensable perquè pugui rebre el vaccí. “Almenys ara començarem el proper curs més tranquils”, ha reconegut.
Pere Martí, tècnic de vacunació del CatSalut, reconeix que, si ara s’ha obert la convocatòria a la franja de 12 a 15 anys, abans del previst, “no és perquè ens preocupi aquesta edat, és perquè es podia”. “Ara mateix no hi ha els problemes per agafar cita de fa un mes, hi ha demanda, però també molta oferta”, apunta. Martí ha afegit que se seguirà insistint perquè la resta de franges també es vacunin: “Hi ha un exercit de formiguetes escampat, trucant persona a persona perquè la gent que no s’ha vacunat ho faci. Més val fer-ho ara que no fer-ho”.

Manresa ha estat una de les ciutats catalana que aquest dimecres ha començat a vacunar. Només a la regió sanitària de la Catalunya Central, hi ha 20.000 joves de 12 a 15 anys que poden rebre el vaccí. Biel Egea, veí de Balsareny, ha estat un dels primers a posar-se’l. El jove, de 15 anys, hi ha anat acompanyat del seu pare. “A casa m’ho han recomanat i jo crec que és important, pots sortir i viatjar de forma més segura”, ha explicat. Per la seva part, la Sara Roca, de 13 anys, ha explicat que, després de veure la seva família vacunar-se i, especialment pels familiars de major edat, no ho ha dubtat.

També l’Isaac Vilajosana diu estar “encantat”. El jove, de 13 anys, reconeix que no esperava que el vacunessin tan aviat, ja que inicialment s’havia parlat que l’administració del vaccí per aquesta franja arribaria al setembre, “però com més aviat millor”, ha assegurat. Al seu costat, el seu pare, Xavier Serrano, ha afegit que ha estat una “alegria” que s’hagi pogut vacunar ja a l’estiu. “Si això serveix perquè a la classe puguin estar més tranquils… com a mínim amb les finestres tancades perquè l’hivern passat va ser horrorós, el confinament… si tot això es pot reduir benvinguda sigui la vacuna”, ha afirmat.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d