Després d’una setmana amb les dades estables, però no massa altes com les anteriors, les bones notícies arriben, però encara les hem d’agafar amb pinces, ja que s’entreveu una baixada en els casos positius a les portes del cap de setmana, recordant, però que són els dies que no se’n fan gaires proves. Per tant, haurem d’anar seguint si es confirma aquesta tendència.
El pic d’aquesta sisena onada (delta-òmicron) es va assolir el passat 10 de gener amb 37 casos detectats, una xifra mai assolida en tota la pandèmia, a partir d’aquí les dades van reculant amb dades estables dia a dia, fins a arribar als 2 provisionals d’avui diumenge 30.
La següent gràfica es pot veure l’evolució d’aquesta sisena onada fins al dia d’avui a Castellbell i el Vilar , que es va iniciar a mitjans de novembre amb la variant delta i a les portes de Nadal,va arribar l’òmicron que va disparar els casos coincidint amb els dies de més interació social. Nadal, Cap d’Any i Reis.

Dades de Positius a Castellbell i el Vilar
Actualment, l’índex de rebrot a Castellbell i el Vilar, ha passat dels 5.811,77 de la setmana passada als 6.368,51 d’avui diumenge 29 de gener, amb risc molt alt. La mitja de Catalunya és de 5.911,82, estem una mica per sobre de la mitjana.
Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR o TA) en els darrers catorze dies IA14= 229 (59 casos positius confirmats, entre diumenge de la setmana passada i ahir dissabte, (16 més que estan pendents). La taxa de reproducció de contagi =1,13 (0,85 la setmana anterior), és a dir, que: per cada 100 persones amb positiu, poden contagiar a la vegada a 130 persones per cada 100.000 habitants, amb un valor inferior a la RT: 1, la qual cosa implica que l’epidèmia creix.
Cal recordar que les dades porten tres dies de decalatge, per tant, aquestes poden variar els següents dies (els que estan pintats de groc)


El BIOCOMSC detecta una “tendència clara a la baixa” dels casos i preveu una primavera sense problemes als hospitals
L’investigador del grup BIOCOMSC Enric Álvarez ha constatat una “tendència clara a la baixa” dels casos de covid-19 a Catalunya i ha augurat una primavera sense problemes als hospitals. “Les dades dels CAP d’ahir i abans d’ahir van ser bones, tot sembla indicar que el cap de setmana passat vam començar a baixar d’una forma més important”, ha explicat a Catalunya Ràdio. Segons ha dit, la baixada és sobretot rellevant en els nens i joves, on hi havia més incidència perquè als centres escolars és on més es testa. Álvarez ha opinat que ja de cara a l’estiu fins i tot és possible que es retiri la mascareta en interiors.

Pel que fa a l’atenció primària, ha reconegut que sempre és una incògnita, perquè una nova subvariant pot mantenir els casos elevats. “Però les probabilitats d’una situació molt dolenta als hospitals són molt baixes”, ha reblat.
Álvarez ha destacat l’elevada immunització de la població, ja sigui per la vacunació o pel fet d’haver passat la infecció. En aquest sentit, ha subratllat que les xifres reals són molt més elevades, perquè ara mateix hi ha molta població major de 20 anys que s’ha infectat i no ho sap.