25/04/2024

350 professionals de l’ensenyament i la salut s’han reunit aquest divendres a Manresa en la segona edició del Congrés Estatal de les Alteracions de la Conducta dedicat a la infància i adolescència. El nord-americà George Sugai, un dels principals experts mundials en l’estudi de la conducta, ha enfocat les seves ponències a parlar de l’abordatge positiu, contraposat al càstig, especialment centrat en la prevenció.

Sugai ha presentat un pla focalitzat en l’entorn on família, escola i alumnes tenen un paper determinant. Perquè funcioni cal controlar aquest entorn, reduint el càstig i fomentant el bon comportament, tenint present que els alumnes amb problemes de conducta no responen als sistemes estrictes de disciplina. En canvi, s’obtenen resultats positius quan es reconeix i valora la bona conducta dels estudiants des del centre educatiu i la família. De fet, George Sugai insisteix en la necessitat d’educar les capacitats socials dels infants i joves i proporcionar-los un ambient positiu.

Fotos : Catpress

Josep Toro, doctor en medicina, especialista en psiquiatria i psicòleg, ha tancat el congrés parlant de les conductes de risc en l’adolescència. En la seva ponència ha revelat que els adolescents d’ara són més precoços que els de fa 100 anys i que això implica que augmentin les conductes de risc. Tabac, alcohol i drogues són conductes que s’alimenten entre si i es relacionen també amb trastorns alimentaris i relacions sexuals de risc. Una de les noves amenaces són Internet i les xarxes socials. Segons Toro, com més pàgines web de violència visiten els adolescents es quintuplica la probabilitat de conductes de risc.

Al final de l’acte, l’organització del Congrés Estatal d’Alteracions de la Conducta ha homenatjat Josep Toro per la seva trajectòria professional dedicada especialment a l’assistència clínica dels adolescents, sent un dels introductors de la teràpia cognitiu-conductual a l’estat, i per la seva contribució en el tractament de trastorns de comportament.

Durant el congrés, els ponents han destacat la importància d’abordar estratègicament abans que es produeixi una alteració ja que amb la prevenció es pot aconseguir que el número d’infants i joves a tractar pugui ser menor. Els experts calculen que un 80% dels infants i joves no tindrien problemes de conducta si aquesta prevenció es fes adequadament; un 15% necessitarà suport i només el 5% requerirà un abordatge individual.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.