11/08/2022

Correu dels Lectors: 44 anys més tard la C-55 segueix igual

El passat 23 de desembre, es van complir 44 anys de la construcció, tal i com la coneixem en l’actualitat, de la C-55 abans C-1411, amb una inauguració del més florit de l’època, amb el governador civil en Martín Villa i el president de la diputació en Samaranch, i que segons els cronistes de les hores “la C-1411 ja naixia amb les ales tallades”, ara no tenim ni ales ni ocell! només li hem canviat la nomenclatura.

Ha plogut molt des de les hores, però ella segueix més o menys igual, pedaç amunt o avall, aquí poso un mur al mig i la converteixo en una ratera, allà l’estrenyo més, i en un altre tram (el que menys transit té) l’eixamplo una mica. Res! quatre obres escanyades.

Però tant li fa, aquesta part de la Catalunya central calla i obeeix, no s’han de preocupar, demanem poc i anem desunits, no hi ha perill que els nostres representants demanin grans canvis, ens fan creure que si desdoblem el tram de Castellbell a Manresa trinxarem el territori, però segons l’estudi d’impacte ambiental, que es va realitzar amb els 3 projectes de desdoblament en que es divideix l’obra, la base principal del terreny són pedres, roques argiloses i matolls, amb una fauna poc important. Ja podem veure que en aquesta passió per protegir el medi i l’ecologia és fals, ens enganyen! Aquests mateixos que tant es preocupen per les pedres de la C-55, callen davant el futur desdoblament de Capellades a Igualada, i el de la C-16 entre Berga i Cercs, allà amb una formosa vegetació prepirinenca.

El 4 de gener es van complir els 3 anys de les primeres bonificacions a l’autopista C-16, també el 2 de gener d’enguany es compliren els 2 anys de l’ampliació d’aquestes bonificacions amb l’objectiu principal de treure trànsit de la C-55 i traslladar-lo a la C-16, aquestes bonificacions ens van costar a totes les catalanes i catalans la bonica xifra de 24.500.000. € l’any 2017.

Amb les dades a la mà, i fen un mitjana comparativa del trànsit a la C-55 en el seu tram sud d’Abrera a Manresa, entre l’any 2015 sense les noves bonificacions a l’autopista i l’any 2017 amb implementació de les dues noves bonificacions per tal de transvasar transit de la C-55 a la C-16, tenim un resultat global molt decebedor, el d’un augment de 646 vehicles a la carretera C-55, amb un fort augment de vehicles pesants en alguns trams.

També podem donar un cop d’ull a les dades més actuals de la Densitat de Trànsit Diari de l’autopista C-16 (AUTEMA) que surten a la seva pàgina web: 17.871 vehicles

RESULTAT: Hem donat a la concessionària de l’autopista C-16 (Ferrovial- Abertis) 24,5 MEURS per un resultat nefast. Ja hem fet l’experiment, no s’han obtingut bons resultats, seguim tenint més de 30.000 vehicles a la C-55 circulant per “LA RATERA”, el nombre d’accidents i ferits no ha disminuït, amb augment dels accidents lleus cada dia, que provoquen trànsit lent, cues i retencions de molts quilòmetres i hores perdudes, per sort si ha disminuït el nombre de víctimes mortals.

La gran esperança de la Vinyeta anunciada per a les hores secretari de Territori Sr. Font a implementar el 2019, sembla que de moment no està ni se l’espera, per tant seguirem amb el peatge més car de tot l’Estat Espanyol fins al 2037, alguns diuen que fins al 2039. Potser ha arribat l’hora de què desperti el territori de la Catalunya Central i els seus representants polítics, entitats i associacions, i demanem tots a una el DESDOBLAMENT DE LA C-55, després de la fallida total del projecta de trasllat dels vehicles de la carretera C-55 a l’autopista C-16 (perillosa i cara). Tampoc hem d’oblidar l’augment de víctimes i de trànsit en el tram nord de la C-55 de Manresa a Solsona.

Fina Casals Font

PLATAFORMA CIUTADANA NO MÉS MORTS A LA C-55

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

correu dels lectors de Castellvilarenc

Correu dels lectors de Castellvilare " el Diari Digital de Castellbell i el Vilar

View all posts by correu dels lectors de Castellvilarenc →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: