05/12/2023

Primer pla d'una dona sotmetent-se a un test d'antígens al pavelló Barris Nord de Lleida, el 5 de desembre de 2020. (Horitzontal)

Comparteix-ho, amb els teus amics.....

Justament avui diumenge 14 de Març es compleix un any, en el fet que ens vam quedar confinats, davant del tsunami de la pandèmia de la Covid-19, els casos detectats com a positius a Castellbell i el Vilar ha crescut lleugerament respecte a fa unes setmanes, que amb unes xifres estancades.

Unes dades que coincideixen en el fet que demà dilluns el confinament comarcal passarà a ser per a tot el territori, a més d’aquí a tres setmanes arriba la setmana Santa, que ja comença a preocupar per tal de no repetir els errors de Nadal.

Pel que fa als casos positius a Castellbell i el Vilar aquesta setmana: Actualment l’índex de rebrot a Castellbell i el Vilar, ha passat dels 54,84 de la setmana passada als 78,74 d’avui diumenge 14 de Març, amb risc mitjà. La mitja de Catalunya és 180 (la setmana anterior vam arribar a 232) estem una mica lluny de la mitjana. Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR o TA) en els darrers 14 dies = 5 (3 casos positius entre diumenge passat i ahir dissabte). La taxa de reproducció de contagi = 0,50(0,71,la setmana anterior), és a dir, per cada cent persones amb positiu pot contagiar a la vegada 71 persones per cada 100.000 habitants, amb un valor inferior a la RT: 1, la qual cosa implica que l’epidèmia creix poc.

Cal dir que les dades ofertes porten un decalatge de tres dies i per tant pot haver-hi variacions.

Pel que fa a les dades de les vacunacions, les xifres són les mateixes que fa una setmana.

Salut preveu començar la vacunació de població general a partir d’abril de manera progressiva
Pla curt del secretari de Salut, Marc Ramentol.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha indicat que treballen amb la previsió de començar la vacunació de població general a partir de l’abril de manera progressiva si es confirma que arriben les dosis compromeses. En declaracions al 3/24, Ramentol ha indicat que el sistema està preparat i que primer es començarà per la població de més edat i amb problemes de salut crònics. Ara bé, també ha reconegut que la Setmana Santa és un “gran interrogant” pel que fa a la situació epidemiològica, i ha reconegut que “res no exclou la possibilitat d’una quarta onada”. Sobre la vacunació amb AstraZeneca, ha indicat que Salut estudia la viabilitat jurídica de vacunar majors de 55 sense l’aval de l’Estat.
Ramentol ha indicat que després de la tercera onada, Catalunya ha entrat ara en la “fase de desenllaç”, amb l’objectiu de vacunar el 70% de la població. En aquest sentit, ha assegurat que el dispositiu està preparat per fer una vacunació massiva, però el “factor limitant serà la disponibilitat de vacunes”. Així, ha indicat que si es compleixen les previsions de la Comissió Europea, a partir de l’abril haurien d’arribar moltes més dosis i llavors es podrà “començar a desencadenar de manera progressiva els mecanismes per accedir a la població general”.

En paral·lel, però, ha avisat que la Setmana Santa és un “gran interrogant” des del punt de vista epidemiològic. “Què passarà per Setmana Santa? Ens podem trobar com Itàlia?“, ha preguntat. Ramentol, però, ha opinat que si es fan bé les coses això no té per què passar.

Ha explicat també que les properes dues setmanes, el temps de vigència de la nova resolució, i també fins passat Setmana Santa, des del Govern elaboraran una planificació de represa de les activitats, perquè és el que els sectors estan demanant: “saber com aniran passant les coses”.

Pel que fa a les imatges del Born (Barcelona) amb desenes de persones al carrer bevent al carrer, ha indicat que tot i que són “desafortunades”, la major part de la població està complint.

Seguiment de vacunats amb AstraZeneca si es confirma l’alerta

Ramentol ha remarcat que la immobilització de 2.000 dosis d’AstraZeneca d’un lot és una mesura preventiva relativament habitual en vacunes i medicaments. Ha subratllat que en aquest moment “no hi ha cap indici que permeti relacionar aquesta vacuna amb un augment dels fenòmens trombòtics”. Per tant, ha continuat, “no hi ha cap motiu per interrompre la campanya de vacunació ni perquè aquesta població hagi de tenir una especial alerta”.

De tota manera, ha apuntat que Salut sap perfectament a qui ha posat cada vacuna i quines malalties té, i si en algun moment es confirmés l’alerta el propi sistema actuaria de manera proactiva amb les persones vacunades. De moment, ja s’ha vacunat la meitat del personal essencial amb AstraZeneca.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d