17/06/2024
Com en l’edició passada, les projeccions tindran lloc en els cinemes Verdi

Text: Joan Millaret Valls / AMIC
La sociedad literaria y el pastel de piel de patata

Entre el 20 i el 27 d’abril tindrà lloc la 2a edició del BCN Film Fest- Festival Internacional de Cinema de Barcelona Sant Jordi i, com en l’edició passada, les projeccions tindran lloc en els cinemes Verdi de la capital barcelonina. La pel·lícula inaugural serà ‘La sociedad literaria y el pastel de piel de patata’ del cineasta britànic Mike Newell, a partir de la novel·la homònima de Mary Ann Shaffer. És una història romàntica sobre una escriptora que descobreix un bon motiu per escriure la seva propera obra gràcies a una carta d’un desconegut, provinent d’una petita illa anglesa ocupada pels nazis durant la II G.M. Aquest film interpretat per Lily James, Michiel Huisman, Tom Courtenay o Matthew Goode, comptarà per la projecció amb la presència del director britànic que acudirà a la ciutat comtal per presentar el seu film, tot coincidint amb l’estrena simultània al Regne Unit.

Una Secció Oficial plena d’història i literatura
La Secció Oficial intentar teixir complicitats amb la festa del llibre de Sant Jordi i ofereix una extens panorama de films en què aquests interactuen principalment amb la literatura i la història. Convé destacar ‘Mary Shelley’ de la directora Haifaa Al-Mansour (‘La bicicleta verde’), un biopic de l’autora de la immortal novel·la ‘Frankenstein’, Mary Shelley, i centrat en la relació amb el seu home, el poeta romàntic Percy Shelley, interpreta per Elle Fanning, Bel Powley, Maisie Williams o Stephen Dillane.

null
També participa a competició el film de caire històric ‘El escándalo Ted Kennedy’ de John Curran en què es retrata un dels majors escàndols polítics de la recent història dels Estats Units. Es tracta del cas del germà petit dels Kennedy, el senador Ted Kennedy (Jason Clarke), que va perdre qualsevol opció d’optar a la Casa Blanca després de maquillar els detalls d’un accident de cotxe que va patir sortint d’una festa l’any 1969.
Una altra proposta de caire històric és el film ‘7 días en Entebbe’ de José Padilha sobre els fets ocorreguts a la ciutat ugandesa del títol l’any 1976. Es tracta d’un episodi sobre l’intent israelià d’alliberament dels dos-cents hostatges d’un avió d’Air France que havia sortit de Tel-Aviv amb destinació París i que va ser segrestat per un comando format per dos palestins i dos militants d’extrema esquerra alemanys. Aquest film, protagonitzat sobretot per l’actor Daniel Brühl i l’actriu Rosamund Pike, parteix de la recerca periodística de l’historiador britànic Saul David, qui ha publicat un llibre sobre la qüestió amb el mateix títol del film.

Presència de cinema català
Al BCN Film Fest hi haurà espai també pel cinema català, repartit en diverses seccions del festival, on entre altres propostes es podrà gaudir del darrer treball del director barceloní Dani de la Orden, ‘El millor estiu de la meva vida’, amb Leo Harlem, Toni Acosta, Maggie Civantos o Alejandro Serrano. El director d’èxits com ‘Barcelona, nit d’estiu’ i ‘Barcelona, nit d’hivern’ ofereix en la secció ‘Cinema amb Gràcia’ una comèdia sobre un pare i el seu fill de 9 anys en què el progenitor ha de fer realitat una promesa complerta pràcticament irrealitzable.
En la mateixa secció ‘Cinema amb Gràcia’ s’exhibirà el primer llargmetratge de la realitzadora andalusa, i formada a l’ESCAC, Marta Díaz, ‘Mi querida cofradía’ on Gloria Muñoz interpreta una malaguenya de mitjana edat que està a punt de convertir-se en la primera dona a presidir la seva confraria. Mentre que a ‘Zona oberta, es podrà disfrutar de la tv movie de Joel Joan per TV3, ‘El nom’, una comèdia sobre els conflictes que pot generar l’elecció del nom d’un nen entre una colla d’amics, amb el mateix Joel Joan d’intèrpret, i acompanyat de Sandra Monclús, Xavi Mira, Mireia Piferrer o Sergi Vallès.

Altres seccions
Més enllà de la Secció Oficial, el 2 Film Fest Bcn ofereix altres espais que cobreixen una variada oferta cinematogràfica. Hi haurà un apartat amb films sobre pintura que toquen figures com Caravaggio, Goya o Vicent Van Gogh, un petit racó pel cinema infantil o un parell d’homenatges fílmics a ‘El cartero (y Pablo Neruda)’ (1994, Michael Radford) o ‘El vuelo de la paloma’ (1989, José Luis García Sánchez).
Entre aquestes seccions complementàries no es pot passar per alt ‘Imprescindibles’, dedicat enguany a recuperar films en pantalla gran d’un cineasta extraordinari, Ingmar Bergman, amb films com ‘El manantial de la doncella’ (1960), ‘Sonata de otoño’ (1978) o ‘Fanny and Alexander’ (1982). Podeu trobar més informació com horaris, preus i abonaments a www.bcnfilmfest.com

 

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.