05/12/2023

Aquest dilluns, 3 d’octubre, les Àrees Bàsiques de Salut , han iniciat la campanya de vacunació contra la grip. Aquesta vacunació és una mesura preventiva que s’adreça, principalment, a aquelles persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen aquesta malaltia. Genèricament es recomana que s’administri la vacuna a les persones majors de 60 anys, a les que tenen problemes crònics de salut i als seus cuidadors, a les embarassades, a les persones amb obesitat mòrbida i a aquelles que viuen internes en institucions tancades.

Foto : Catpress

Gràcies a la vacuna antigripal aquestes persones tenen menys complicacions, com la pneumònia, i es pot reduir el temps d’hospitalització. La campanya d’aquest any vol insistir en la importància de la vacunació de la gent gran. En aquest sentit, els especialistes consideren que no s’ha de baixar la guàrdia davant la grip, tant pel que fa a les persones que estan internades en centres institucionalitzats –com ara residències, centres geriàtrics i hospitals– on el percentatge d’afectats pel virus augmenta fins al 50%, com també entre les que viuen de forma independent o amb els seus familiars. En aquest sentit, els especialistes destaquen que les persones que conviuen diàriament amb nens petits estan més exposades al contagi del virus.


Qui té alt risc de complicacions derivades de la grip:

Persones de 60 o més anys d’edat.
Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.
Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, (inclosa la displàsia broncopulmonar, fibrosi quística i asma).
Adults i infants amb malalties cròniques metabòliques (inclosa la diabetis mellitus), insuficiència renal, pacients en diàlisi, hepatopaties cròniques (hepatitis crònica, cirrosi hepàtica), hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloses les causades per medicació o pel VIH o en els receptors de transplantaments) i malalties que comporten disfunció cognitiva (síndrome de Down, demències i altres). En aquest grup, es farà especial èmfasi en les persones sotmeses a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior.
Obesitat mòrbida (índex de massa corporal igual o superior a 40).

Les persones que formen part d’aquests grups de risc ja poden dirigir-se a la infermera que tenen assignada al seu centre d’atenció primària

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d