25/06/2022

El carrer Sant Jeroni tindrà una nova fesomia d’aquí a uns mesos

L’ajuntament de Castellbell i el Vilar, fa temps va demanar a la Diputació de Barcelona,  que es realitzessin  actuacions de millora en dos punts molt perillosos del nucli urbà del nostre municipi. Aquest punts son :

·         El canvi de rasant davant de la residència

·         Plaça de Barcelona

Per això, la diputació de Barcelona va aprovar al seu dia, els dos projectes que es faran realitat en els pròxims mesos, abans de finalitzar el mandat municipal del govern del  PSC.

La previsió és que, les obres  de la plaça Barcelona, es facin a finals d’aquest any . Aquesta consistiria en la construcció d’una rotonda, just al costat de la botiga Patufet, i pavimentar amb ferm el perímetre de la plaça. D’aquesta manera   deixarà de ser peatonal per una zona transitada per vehicles. Cal recordar que per aquesta via, antigament era  per on hi passava la carretera .mos Plaça Barcelona

La rotonda servirà per evitar accidents, de tal manera que els vehicles que vinguin en direcció Manresa, com en direcció Barcelona, es trobaran abans amb dues  senyalitzacions de cedir el pas, per aquells vehicles que es vulguin incorporar cap a la avinguda Catalunya. També hi hauran senyalitzacions que indicaran al conductor, que s’està apropant a una rotonda i es senyalitzarà els passos de vianants. Aquest punt cal destacar que l’actual que hi ha entre la botiga i un bar , estarà un xic endarrerit de la posició actual, per tal de facilitar els conductors el seu accés a l´esmentada rotonda.

També  hi haurà senyals de direcció prohibida, que un cop finalitzades les obres, canviaran d’ubicació actual. Per tant,  per accedir dins la plaça, que no es podrà aparcar  fins el supermercat, serà de via única. Aleshores, tant a l’entrada com sortida d’aquesta via, hi hauran panots per reduir la velocitat.
Aquestes obres hauran d’estar executades en dos mesos. El pressupost total de l’obra és de 46.708.36€. L’Ajuntament hi aportarà 17 .701. 22€ i la Diputació de Barcelona 29.00712€.

EL CANVI DE RASANT TÉ ELS MESOS COMPTATS.

En aquest punt, la previsió és que les obres tinguin el seu inici, entre gener i febrer del 2015. La intenció és aquesta, per part de L’Ajuntament , ja considera que son els mesos més adients per a realitzar-los.

En aquest indret altament perillós, es suprimirà el canvi de rassant, per tal de que la carretera sigui visible pels que pugen com pels qui baixen, a més es millorarà la cruïlla  que va cap a la RENFE o al Vilar.mos canvi de rassant

Per donar la continuïtat a la vorera, que va del Borràs fins a la Bauma , es farà una nova vorera des de poc abans d’arribar a l’Hostal Nou fins a la Casa de Joan Masats. Val a dir que aquesta petita part que s’arranjarà, caldrà expropiar els terrenys dels seus propietaris,  que son uns 5:

– El puig del Vilar
– La ACA ( Agència Catalana del Aigua )
– FGC (Ferrocarrils de la Generalitat)
– Joan Masats

Aquest mateix dilluns, l’Ajuntament i  tècnics de la Diputació, ja han parlat amb dos d’aquest propietaris,  per exposar aquest projecte .

Es farà un nou mur de contenció a la cruïlla cap a l’estació , i els contenidors actuals estaran emplaçats a uns metres, a més hi haurà una zona d’aparcament  des del pas de vianants, situat just on començarà la nova vorera, fins al final de L’Hostal Nou, en sentit direcció Manresa. A més, es farà un parterre de color verd  a l’entrada del restaurant .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: