La Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central ha presentat les lleis Òmnibus en un acte central que s’ha fet aquest dimarts al vespre, a la seu de la Delegació al Palau Firal de Manresa. L’acte s’emmarca en la campanya informativa que s’està duent a terme a tot Catalunya. Uns cent-cinquanta assistents entre representants del teixit empresarial i de l’administració, es van aplegar en l’auditori del Palau Firal. Tal i com va explicar el delegat del Govern, Jordi Moltó, “es pretén una màxima difusió de les lleis Òmnibus i per això s’han planificat actes a les diferents capitals de comarca de la Catalunya Central”. L’acte, que ha comptat amb un vídeo inicial que recull el testimoni dels diferents representants de les cambres de comerç i del món empresarial del territori, ha tractat del contingut i dels objectius de les lleis Òmnibus, que ha aprovat recentment el Govern. A més, el delegat ha assenyalat la possibilitat de “crear sinergies, de treballar conjuntament malgrat les dificultats, i l’oportunitat que aquest tipus d’actes pugui ser aprofitat per crear consciència de territori”.
El delegat del Govern, Jordi Moltó, ha afirmat en el seu parlament que davant l’adversitat econòmica actual, aquestes lleis “suposaran una millora en la relació de l’administració amb el sector privat”. El delegat destaca que “les lleis Òmnibus no són un objectiu sinó un pas per a la reactivació econòmica del país”. Va qualificar la reactivació com a “imprescindible per tal que el país vagi endavant” i ha destacat la necessitat de tenir en compte els possibles suggeriments, les sinergies i l’esforç conjunt amb l’objectiu comú d’”ensortir-nos-en”.
Durant l’acte s’ha explicat que les lleis pretenen facilitar els tràmits a les empreses i no complicar-les i també agilitzar burocràticament l’administració. També que amb l’aprovació de les cinc lleis, que en canvien 87, es generaran 265 milions d’estalvi directe. Els representants empresarials han remarcat la “necessitat” d’aquesta transformació legislativa i han destacat la “rapidesa” amb què s’ha afrontat i la seva “participació”.
La directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Margarida Gil, ha fet l’explicació tècnica del que han fet els serveis jurídics, del desenvolupament de la redacció de les lleis i dels objectius als quals responen. Ha explicat durant l’acte com l’aprovació de les lleis beneficia la reactivació econòmica.