12/08/2022

El Govern amplia la gratuïtat de la C-16 a la ronda de Manresa les 24 hores els dies feiners

Foto d’Arxiu:ACN

La bonificació s’aplicarà a partir de l’1 de setembre i té per objectiu contribuir a descongestionar la C-55

El Govern ha aprovat la modificació del Decret que regula la concessió de l’autopista C-16 de Montserrat, Sant Cugat del Vallès-Terrassa-Manresa per ampliar la gratuïtat de la carretera. En concret, la bonificació del 100% del cost del peatge de la barrera lateral de Castellbell i el Vilar s’aplicarà durant les 24 hores de dilluns a divendres laborables a partir de l‘1 de setembre vinent. D’aquesta manera, s’amplia la bonificació existent, que s’aplicava durant les hores punta (de 7.00 h a 10.30 h i de 17.00 h a 21.00 h) dels dies no festius. L’objectiu del Govern es convertir aquest tram de la C-16 en una veritable ronda de la ciutat de Manresa, amb l’objectiu de contribuir a descongestionar la C-55.
Aquest descompte del 100% s’aplicarà, com fins ara, a tots els recorreguts entre l’enllaç número 41 (Castellbell i el Vilar) i el final de l’autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació i als vehicles de la categoria II (turismes). Per beneficiar-se’n, cal emprar en tot el recorregut per l’autopista un sistema de pagament dinàmic (ViaT o Satellise).

Aquesta ampliació de la gratuïtat se suma als altres descomptes vigents amb què compten els usuaris de la C-16 al tram Terrassa–Manresa en dies feiners: bonificació de la tarifa base per a totes les categories tarifàries; descompte del 50% a la barrera troncal de Castellbell i el Vilar en hora punta; descompte per a vehicles ECO (30% en vehicles híbrids, GN i GLP, i 75% en vehicles elèctrics) i bonificació del 40% als vehicles d’alta ocupació (VAO).

El Consell Comarcal del Bages exigeix al Govern més actuacions per descongestionar la C-55

El Consell Comarcal del Bages valora positivament la decisió de l’executiu català d’ampliar la gratuïtat de la C-16 a la ronda de Manresa, les 24 hores del dia, els dies laborables. No obstant això, ho veu com “un primer pas”, ja que considera que s’hauria d’ampliar els descomptes del 50% a la C-16 fins a Rubí “a totes les hores del dia”. A través d’un comunicat l’ens recorda la necessitat de descongestionar la C-55. Per aquesta raó també demana que, a l’espera que es pugui desdoblar tota la carretera de Manresa a Castellbell i el Vilar, als pressupostos de 2021 es tingui present, com a “necessitat urgent”, el projecte de variant a Castellgalí.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: