25/06/2022

El llibre “Valentes ” presentat a la Diputació de Barcelona

Amb motiu del Dia Internacional de´acció per la salut de la dona ” s´ha presentat el llibre ” valentes ” a Barcelona amb una dramatització de l´Actriu Maite Buenafuente .

Aquest dimarts 28 de maig s´ha celebrat a Espai Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona els actes del dia internacional d’acció de la salut de la dona , que ha comptat amb la presencia de la Diputada delegada d´igualtat i ciutadania de l’àrea d’atenció a les persones la Sra. Mireia Solsona , i el Diputat delegat de Benestar Social , salut pública i consum el Sr Josep Oliva . el metge neuropsiquiatra i terapeuta familiar sistèmic el Dir Jorge BarudY. L´alcaldessa de Castellbell i el Vilar Montserrat Badia , , La doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona Anna freixes , la representant de l´as “ Dona no estàs sola “ de Sant Cugat del Vallés , la productora , Directora de Càstings i actriu de “ El Terrat “ Maite Buenafuente , i algunes de les persones que figuren al llibre “ Valentes “ així com el seu autor.
La comitiva castellvilarenca ha hagut de matinar molt , ja que a 2/4 de 8 del matí un bus els ha traslladat fins a Barcelona , arribant pocs munts abans de les 9 , un cop dins del recinte ha començat els actes el locutor de BTV Lluís Reales ha estat el mestre de cerimònies en presentar íntegrament l´acte , seguidament han donat el pas als diputats provincials que han donat la benvinguda a regidors /regidores tècnics/ques de diferents ajuntaments de la província i han destacat la importància d´aquesta diada en especial a la salut de la dona en un temps molt complicats i el paper d´aquesta cada vegada es fa més fort i supera barreres.

Seguidament hi ha hagut una xerrada de prop d´una hora de durada del DR Jorge Barudy, amb el tema “ La resiliència en la promoció de la salut de les dones” . el metge ha explicat durant la ponència , el significat d´aquesta paraula i ha dit que la dona pot superar els obstacles que es troba en el seu camí , també ha dit que en temps com els d´avui dia , cada vegada hi ha mes casos de maltractaments i que les dones cada vegada amaguen la seva por .

Després de 20 Minuts de descans , l´acte s´ha reprès amb una taula rodona amb l´Alcaldessa Montserrat badia que per cert ha fet un gran paper de comunicadora i sense la necessitat de papers , en que ha explicat una mica el llibre Valentes i les dones que hi són protagonistes , a més ha destacat que són personatges reals i no ficticis algunes estan vives altres ja no hi són però ha destacat la valentia de explicar les seves dures experiències viscudes a la vida .
També hi ha intervingut Anna Freixes Doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona i catedràtica per l´escuela Universitaria de Barcelona , ha estat la més activa i participativa , la seva condició de psicòloga ha servit perquè expliques la situació real de la dona avui dia ,
Finalment la representant de l´associació “ Dona no estàs sola “ de Sant Cugat del Vallés , apart d´explicar la seva experiència dins de l´entitat de dones que han patit qualsevol tipus de maltractament i que hem de fer un llarg camí per poder lluitar fins al final .


Els minuts finals de l´acte a la Diputació s´ha fet una dramatització d´un capítol del llibre sobre el personatge “ Victoria “ , tot i ser un personatge real però amb un nom fictici , l´actriu , Productora i Directora de càstings de “ El Terrat “ Maite Buenafuente que per cert es germana de l´Andreu ha fet aquesta dramatització , que ha posat els pèls de gallina i molta emoció als assistents .
Er acabar , l´Actriu i la autentica victòria , s´han trobat juntes al damunt de l´escenari , la veïna de Castellbell i el Vilar li ha entregat a l´actriu un exemplar del llibre valentes i l´actriu una flor entre els aplaudiments dels assistents .

S´ha fet una fotografia conjunta entre algunes de les protagonistes del llibre , l´autor i l´alcaldessa Montserrat Badia , tot seguit han tornat a casa on han arribat passades les dues del migdia .

Presentació Valentes Diputació de Barcelona
Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: