27/09/2021

El nou programa Rapid Recovery implantat a Althaia per a les pròtesi de genoll permet una mobilització i recuperació més ràpida

El Servei de Cirurgia Traumatològica i Ortopèdia de la Fundació Althaia aplica un nou programa, anomenat Rapid Recovery, que permet una recuperació més ràpida i segura després d’una intervenció de pròtesi de genoll. Per fer-ho realitat, s’aplica un analgèsia específica perquè els pacients tinguin menys dolor i un tractament perquè sagnin menys, intentant evitar la col·locació de drenatges. Tot plegat, perquè posteriorment puguin moure’s de manera immediata. A més, l’equip assistencial treballa perquè els pacients s’impliquin i participin en tot el procés de curació informant-los de cada un dels passos, fet que facilita millors resultats. La Fundació Althaia és un dels dos primers centres assistencials de Catalunya que ha fet servir el Rapid Recovery.

Foto Catpress

El programa es va posar en marxa a finals del 2011 com una prova pilot en les intervencions de pròtesi de genoll de menor complexitat. Des de llavors, s’han fet una trentena de cirurgies a través d’aquest nou sistema. L’objectiu per aquest 2012 és estendre-ho de manera progressiva a les pròtesis de genoll i també a les de maluc, perquè en un futur sigui un programa generalitzat a les aproximadament 400 intervencions de pròtesis que Althaia fa cada any.Per aplicar el Rapid Recovery es necessita que una vegada feta la intervenció els pacients no tinguin dolor perquè puguin començar de seguida la mobilització. Per això, s’aplica un protocol d’analgèsia específic el dia de l’ingrés, durant la intervenció es fa un tractament d’anestèsia local i també en el postoperatori.

El mateix dia de la intervenció es mobilitza el pacient i l’endemà els fisioterapeutes ja fan que s’aixequi i es desplaci per l’habitació. Abans d’aplicar el programa Rapid Recovery s’esperaven unes 48 hores. Sempre que tot funcioni correctament, el segon dia es comença la recuperació i el cinquè dia el pacient ja pot tornar a casa. Fins ara es trigaven entre 6-8 dies.Dies abans de la intervenció, el pacient assisteix a una sessió informativa on coneix a l’equip implicat en el procés, com són els professionals de traumatologia, infermeria, fisioteràpia i també els de la Unitat d’Hospitalització a Domicili d’Althaia. L’objectiu és informar al pacient, i també als seus familiars, de tots els passos que seguiran i de cada un dels aspectes que implicarà la seva cirurgia.

D’aquesta manera s’aconsegueix una preparació òptima per a la intervenció quirúrgica ja que aquestes sessions ajuden a disminuir la por i la preocupació que comporta aquest tipus de procediments. De fet, s’ensenyen uns exercicis que el pacient haurà de fer els dies anteriors, i que serveixen per preparar tant la intervenció com la postintervenció.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: