19/08/2022

El ple de l’ajuntament de Castellbell i el Vilar aprova les dates de les Festes locals per a l’any 2019

Text: Tina Barbero

El passat dilluns 30 d’Abril, tingué lloc una sessió plenària de l’ Ajuntament de Castellbell i el Vilar.

La convocatòria es dividí en tres parts: A) La resolutiva, B) Activitat de control i C) Precs i
preguntes.
La Part A) “Resolutiva” constà dels deu punts següents:
Al Punt 1 s’aprovà l’acta de la sessió anterior per unanimitat de tots els grups representats a l’ajuntament.
Als punts 2 i 3 es tractaren diferents Expedients ; Depuració de Saldos No pressupostaris d’exercicis tancats( 617/2018), Contractes de Serveis Subjectes a Regulació amb diversos criteris d’adjudicació(286/2017).
Al punt 4 Adopció de Mesures per garantir la seguretat Pública amb l’aprovació inicial del Document Únic de Protecció Civil de Castellbell i el Vilar (DUPROCIM) Redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal del Bages. L’objectiu del mateix és prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a les possibles situacions d’emergència del municipi, sota la responsabilitat del titular del pla i garantint la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil.
El punt 5 consistí en l’Aprovació i Modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora. Es tragué de l’ordre del dia degut a diferents plantejaments no concordants.
El punt 6è tractà de l’Execució d’obres de la piscina. S’aprovà per unanimitat del partits representats. Amb antelació a la devolució de la fiança de garanties de l’empresa encarregada de l’ execució de les obres de la piscina se instés a la mateixa a realitzar alguns arranjaments. Diferents problemàtiques detectades arrel de la seva posada en funcionament.
El 7è punt , aprovat amb els vots del PSC i les abstencions del PSEcat i ERC, s’informà de l’ aprovació inicial dels següents projectes :

  • Projecte bàsic i d’execució d’arquitectura : rehabilitació de cos central i pati i formació de planta sota coberta a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar,redactat pels Serveis Tècnics Municipals, per valor de 473.309’67 € més 99.395’03€ d’IVA ( total 572.704’71 €).
  • Projecte bàsic i d’execució definint les instal.lacions elèctrica, calefacció,climatització, ventilació i protecció contra incendis a l’actual edifici de l’Ajuntament, redactat per Jordi Bosch Espinet, Enginyer industrial, i per valor 156,705’81 euros més 32,908’22 euros d’IVA ( total 189,614’03€)

SEGON. Sotmetre a informació pública els projectes de referència durant un període de trenta dies a comptar des de l’endemà de la última
Al punt 8 tractà la Modificació de crèdit consistent en modificar i reordenar algunes de les partides contemplades al pressupost d’enguany, duent a terme altres accions com els lavabos del CEIP Jaume Balmes o les entrades del municipi del Burés i la Bauma.
Al punt 9 , Procediment Genèric, s’aprovaren les dates de festa local : el 6 de maig i el 16 d’agost , ambdues corresponents a l’any 2019.
Al 10è punt Moció d’alcaldia. Els grups municipals PDEcat i ERC presentaren “Moció de denuncia de la criminalització dels CDR per part de l’aparell de l’Estat espanyol”.

Moció CDRMoció CDR _2
S’Incorporà , amb l’aprovació dels tots els grups polítics, un assumpte sobrevingut.

La nova llei de Contractació de Serveis públics aprovada el 9 de març del 2018 incorpora obligatòriament un representant tècnic de l’ajuntament a la “ mesa de contractació”. Decidint la Junta de Govern de repartir els quatre representants de la mesa de contractació, en favor de la transparència, de la següent forma: un tècnic jurídic i un representant de cada un dels partits amb representants a l’Ajuntament.
Quant a la Part B) “Activitat de control” constà de tres punts (11,12 i 13)
El punt 11 donava compte dels Decrets d’alcaldia, mentre que la resta de punts(12 i 13) donaven compte del Pla pressupostari a mig termini 2019-2021. Tanmateix el següent punt donava compte , del compliment dels terminis de pagament de la Llei 15/2010. Expedients 1186/2018

També es van aprovar una modificació de les partides d’inversió del 2017 prorrogades al 2018, donant de baixa l’elevador del cementiri (ja que ens han de fer un d’especial i s’ha de fabricar, ja que els models standard no entren en alguns nínxols del nostre cementiri; i l’enllumenat del pont Vell, atès que s’està actualitzant el sistema per a poder-lo fer posible)
Part C) “de Precs i Preguntes”
PDEcat
El grup municipal PDEcat plantejà una sèrie de qüestions.
Algunes d’elles: Vies Blaves , Diputació. El Pla rector de turisme. Al Poliesportiu; poca activitat. Pàrquing Borràs actualitzacions del procediment i. Obres d’urbanització de la Vall de Montserrat. Arranjament de les escales que pugen a la RENFE i il·luminació de les mateixes.
ERC
El grup municipal ERC plantejà els següents precs: Estat de les reformes de l’església de la Bauma la “Sagrada Família”. Reparcel·lació de la fàbrica Burés. Murals artístics i finalment fer incidir en que Castellbell i el Vilar és dels últims municipis que encara no ha presentat el Pressupost anual 2018.

Ciutadans assistents al Ple: 2

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: