25/06/2022

El ple de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar aprova per unanimitat la moció sobre la campanya «Casa Nostra, Casa Vostra»

Text: Tina Barbero

La segona sessió plenària ordinària d’enguany estrenava la implementació del sistema de digitalització dels documents administratius, el qual comporta canvis notables en les notificacions de convocatòria de les sessions. Així ho posà de manifest a l’inici del Ple ERC, afirmant que s’abstindrien en totes les votacions de la sessió, donades les dificultats per accedir als documents digitalitzats, tals com els actes i expedients.

La convocatòria es dividí en tres parts: A) La resolutiva. B) Activitat de control i C) Precs i preguntes. La Part A) “Resolutiva” constà dels sis punts següents:

Al Punt 1, s’aprovà l’acta de la sessió anterior (PSC i PDEcat) amb l’abstenció d’ERC. Així mateix, el portaveu del grup PDEcat feu una petita esmena de rectificació de redacció. Al punt 2, s’informà de l’aprovació del Reconeixement Extrajudicial de crèdits, el qual fou aprovat. El punt 3 versà sobre la Modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de taxes, integrant la taxa per a la realització de l’activitat del Curs de cuina, amb una matrícula de 36 euros i mensualitats de 30 euros. De la mateixa forma, el punt 4 preveia la convocatòria i concessió de subvencions per procediment de concurrència competitiva, amb la finalitat de fomentar la inclusió a partir de programes i activitats educatives. Ambdós punt foren aprovats amb els vots favorables del grup socialista i l’abstenció del regidors del PDEcat i ERC.

El punt 5 tenia per objecte la modificació del projecte d’obres de remodelació i millora de la piscina municipal, cosa que no comportarà cap variació del seu cost econòmic. Seguidament, es considerà la proposta de l’empresa adjudicatària de les obres (Construccions del Cardener, S.A.), a la qual els tècnics de l’Ajuntament havien donat el seu vistiplau. La modificació fou ratificada pel regidors del PSC, comptant amb l’abstenció dels regidors de PDEcat i REC.

Al punt 6, la Moció d’Alcaldia d’adhesió a la Campanya “Casa Nostra és Casa Vostra”, llegida per l’alcaldessa Montserrat Badia Moreno, qui exposà àmpliament la campanya prevista dins del Pla d’Acollida Municipal que s’implementarà través del Consell Comarcal del Bages. Restà aprovat per unanimitat de tots els representants presents dels diferents partits.

Quant a la Part B) “Activitat de control” constà de quatre punts (7,8,9 i 10):

El punt 7 donava compte dels Decrets d’alcaldia, mentre que la resta de punts donaven compte de l’informe del Pla d’ajust 2012, de la informació subministrada al Ministeri d’Hisenda (4rt Trimestre 2016) i per últim, del compliment dels terminis de pagament de la Llei 15/2010.

Part C) “de Precs i Preguntes”.

PDEcat

El grup municipal PDEcat plantejà una sèrie de preguntes, algunes d’elles, com el cobriment de contenidors al municipi, ja realitzades en l’anterior ple del 21 de desembre del 2016. Denuncià de nou que es mantenen les irregularitats del servei de recollida de les escombraries i a més, demanà la millora del Butlletí informatiu de l’Ajuntament dels divendres, que de vegades penja notícies i/o actes passats de data. Finalment, sol·licità informació sobre el procés d’urbanització de la Vall de Montserrat i el seu estat actual.

ERC

El grup municipal d’ERC, arrel de la visita del Bisbe de Vic diumenge 19 de febrer a Castellbell i el Vilar, sol·licità informació sobre la Sagrada Família de la Bauma, així com les accions realitzades des de l’Ajuntament i la situació actual de les reformes.

Ciutadanes i ciutadans assistents al Ple Ordinari : 2

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: