12/08/2022

El públic de Manresa respon a la crida del Sant Jordi d’estiu i surt al carrer per comprar llibres i roses

  El Passeig Pere III acull una fira de petit format amb menys d’una desena de parades

  El Passeig Pere III de Manresa ha rebut aquest dijous 23 de juliol fins a les 10 del vespre un degoteig constant de visitants amb motiu de la celebració del Sant Jordi d’estiu. En un espai acotat del passeig s’hi ha muntat una fira amb 8 parades -4 llibreters, 1 florista, 2 editorials i 1 revista– i diverses mesures de seguretat per la covid-19 com ara un control d’accés a l’entrada i la sortida, gel hidroalcohòlic i límit d’aforament a 120 persones.

  Un dels llibreters, Antoni Daura, ha explicat a l’ACN que han quedat sorpresos amb la resposta del públic i ha apuntat que “ho estem vivint amb normalitat dins de l’anormalitat”. Des de la llibreria Papasseit, Anna Roca ha celebrat la bona resposta i ha agraït “l’esforç de la gent”. De la seva banda, una veïna de Manresa, Andrea Arnau, creu que “no es respira el mateix ambient” que un Sant Jordi normal, però diu que és important ser-hi.

  Malgrat les circumstàncies excepcionals que viu el país per la pandèmia del coronavirus, el públic de la capital del Bages ha volgut sortir al carrer per celebrar la diada. Un dels llibreters de la llibreria Parcir, Antoni Daura, ha expressat que estan vivint el Sant Jordi d’estiu “amb normalitat dins de l’anormalitat” i ha celebrat que “malgrat no és la data ideal, com a mínim, ens permet tornar a sortir al carrer i promocionar el llibre, la lectura i la cultura en general”.

  Daura, que també havia estat president del Gremi de Llibreters, ha apuntat que es tracta d’una “experiència nova i inèdita” i ha quedat sorprès per la bona rebuda del públic. Sobre les vendes, aquest llibreter ha dit que “el balanç econòmic quedarà molt lluny del d’una jornada normal, però és important ser-hi”. De fet, Daura ha dit que el 23 d’abril la caiguda de vendes “va ser de més d’un 90% respecte una diada convencional”, però ha apuntat que “els mesos de maig, juny i juliol s’estan reactivant les vendes i estem assolint xifres més altes que l’any passat”.

  Una parada de flors al Passeig Pere III de Manresa. 23 de juliol de 2020.

  De la seva banda, Anna Roca, de la llibreria Papasseit, ha dit que és un dia “molt estrany”, ja que per Sant Jordi normalment els llibreters aprofiten per parlar amb els clients i “és molt estrany fer aquesta interacció amb la mascareta”. Tot i això, Roca ha celebrat la “bona resposta” que ha tingut la celebració i ha agraït “l’esforç de la gent per fer-se seu el dia”. Aquesta llibretera creu que és important “sortir al carrer i ocupar l’espai després de tants mesos tancats”.

  A banda de la fira al Passeig Pere III, Manresa ha organitzat altres actes per celebrar el Sant Jordi d’estiu com ara la signatura i presentacions de llibres per part d’autors locals, un concert de sardanes, i una lectura de poemes acompanyada de música.

  Feu clic per puntuar aquesta publicació
  [Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

  Share and Enjoy !

  Shares
  %d bloggers like this: