09/12/2023
Aquest article és molt recomanable de llegir....

Si viviu en una Comunitat de Propietaris, us heu preguntat per què pagueu segons quines fortunes de despeses de llum i aigua? Gairebé segur esteu pagant per potències contractades molt superiors a les que necessiteu. La suma de llums, motors d’extracció, ascensors, bombes d’aigua, potser de piscina, etc. acaben donant unes despeses astronòmiques. Hi ha empreses que us poden fer un estudi mil·limètric amb propostes molt exactes d’estalvi. Us fixeu quina lletra té a la factura la vostra companyia comercialitzadora de llum? És a dir, com fabrica la llum que consumiu? La comercialitzadora més habitual té la lletra E. Perquè no trieu una comercialitzadora amb lletra A (generació d’electricitat verda 100%)? Segur que per mandra, ja que tindreu llum igualment i a un preu gairebé idèntic. Us heu plantejat com aneu a treballar? A peu o en bicicleta seria fantàstic. Si no ens veiem en cor, les bicicletes elèctriques són una revolució. Les heu provat? Feu-ho i quedareu sorpresos. Podeu triar el transport públic. Ferrocarrils de la Generalitat, les xarxes de Metro de Barcelona o València o la xarxa d’autobusos Express Cat són una meravella. Rodalies ja sabeu que no gaire en molts casos, però quin remei si no tenim cap altra opció. Finalment el vehicle privat. Penseu quin vehicle trieu. Ho feu per estètica? Ho feu per glamur? Ho feu per no ser menys que el veí? Doncs hauríeu de fer-ho, des del meu punt de vista, és clar, per sentit pràctic. Un vehicle de baixes emissions, benzina, gas GNC, híbrid o elèctric integral, hauria de ser l’opció pel dia a dia. Si teniu dos cotxes, el segon pot ser el de llargues distàncies el cap de setmana. En pocs anys, el centre de diverses poblacions catalanes estarà restringit i només hi podran entrar els vehicles nets. A Europa ja apliquen aquestes restriccions 220 municipis!!!

Fins ara, el rebut de la llum, a la Comunitat o a casa i la mobilitat. Però que me’n dieu dels hàbits de consum. Per què no consumiu cafè molt o càpsules compostables, és a dir, que van al contenidor de l’orgànic? A l’hora de demanar un refresc perquè no demaneu que sigui de vidre o, màxim de llauna? Rebutjant, evidentment el plàstic?

Si treballeu en una empresa i demaneu taxis o missatgers perquè no demaneu que siguin taxis de gas, híbrids o elèctrics (cada cop més…) o també missatgers amb aquesta filosofia i que, a més a més, siguin responsables des del punt de vista de RSC, Responsabilitat Social Corporativa. Això vol dir no acceptar falsos autònoms, etc.

Podrien afegir-hi demanar factures en format mail (alguns comerços ja ho fan), rebutjar tiquets comprovant de pagament amb targeta i centenars de coses més del dia a dia, per no parlar del reciclatge de totes les fraccions de les escombraries.
El dia a dia, els granets de sorra personals són poderosos i acaben fent una platja.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d