04/12/2023
Continua Llegint....

Els Mossos canvien d’uniforme després de 40 anys. El canvi és per als 11.000 agents de seguretat ciutadana, que son els que estan a peu de carrer. L’uniforme manté els colors identificatius del cos –el blau, el vermell i el blanc-, però el canvi més visual és la camisa, que passa de ser blau cel a blau fosc. Aquest divendres s’ha fet la presentació oficial i els agents que patrullen aquesta tarda ja van vestits amb el nou uniforme que, segons ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, és més tècnica i guanya en modernitat i confortabilitat. El canvi costa gairebé 11 MEUR. Se n’han fet 300.000 peces i, de moment, no hi ha jaquetes per a tothom. S’han prioritzat les delegacions més fredes: Pirineu, Ponent i Catalunya Central.

Els nous uniformes dels Mossos d’Esquadra s’han presentat aquest migdia a la comissaria de Manresa, amb la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el comissari en cap, Eduard Sallent, i el director general del cos, Pere Ferrer. Els agents han fet el canvi de guàrdia i els que han sortit a patrullar al torn de tarda ja ho han fet amb els nous uniformes.

Per Elena, el canvi és un acte de reconeixement al cos: “Recollim aquest bagatge per projectar el cos al futur, amb més mitjans, més creixement i amb un rejoveniment de la plantilla”. El conseller ha celebrat que els nous pressupostos permetran l’entrada de 850 mossos més.

El disseny de la nova vestimenta és més modern, ja no porten pantalons de pinces dels anys 80, i el teixit és més tècnic, més adequat per passar a l’acció, un aspecte que fa temps que reclamen els sindicats de la policia. A més, els nous uniformes incorporen tallatge femení, que fins ara només hi era pels pantalons. En general, es tracta d’un vestuari més còmode, operatiu i funcional.

El canvi de vestuari s’ha basat en tres grans eixos: l’estructura de capes, per donar solució a qualsevol necessitat de confort climàtic; la utilització de teixits tècnics i, finalment, l‘assoliment d’una imatge amb prestància que transmeti els valors del cos de Mossos d’Esquadra.

A banda de la camisa, que és el tret diferencial més clar, l’escut és metàl·lic i, a la part del darrere es pot llegir ‘Policia, Mossos d’Esquadra’. Per altra banda, la gorra de plat se substitueix per una gorra tipus beisbol i els pantalons són també blau fosc amb un teixit elàstic.

Una inversió de gairebé 11 MEUR

El 7 de març de 2022 es va adjudicar la licitació del contracte per al subministrament del nou vestuari per a les unitats de seguretat ciutadana amb un pressupost de 10.885.402 euros. En total, el contracte inclou disposar de 84.240 camises de màniga curta, 60.148 camises de màniga llarga, 79.621 pantalons elàstics, 27.064 folres interiors, 18.486 gorres operatives i 14.965 caçadores tècniques amb desmuntable tèrmic.

Durant l’estiu, es va dur a terme l’amidament del nou uniforme a diverses comissaries del territori, i des de principis d’any s’està distribuint el material a totes les dependències policials, perquè tots els membres del cos de Mossos d’Esquadra tinguin la nova uniformitat durant aquesta primavera.

A cada un dels efectius se l’està dotant de gorra operativa, camises de màniga curta, camises de màniga llarga, pantalons elàstics, folres interiors i una caçadora tècnica amb desmuntable tèrmic interior.

Els uniformes vells, que han quedat desfasats, el va dissenyar Antoni Miró, i es van estrenar al 94 amb el desplegament dels mossos com a policia autonòmica.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: