08/12/2023
Jo de tu no m´ho perdria....

Aquest Cap de setmana Monistrol de Montserrat celebrarà la Festa dels romeus 2023

Romeus és una festa nascuda amb la voluntat de donar rellevància a una tradició que Monistrol de Montserrat manté des del s. XVI. La Festa esdevé per als qui la visiten i la viuen des de dins un viatge al Monistrol del segle XVI, una població que viu els embats de la pesta bubònica i els estralls que causa en el dia a dia de la gent que hi viu i les activitats que hi desenvolupen.

Romeus és una festa que pretén apropar els orígens de la Festa Major d’Hivern i fer-los conèixer des d’un vessant educatiu alhora que lúdic mitjançant, sobretot, la teatralització dels fets històrics que tenen lligam amb l’època de la pesta.

Foto d’arxiu: Pere Sánchez

El poder feudal del Monestir de Montserrat sobre Monistrol i la seva influència sobre el Consell de la Vila, l’eminent construcció del nou temple parroquial de Sant Pere i els oficis que la conformen, les escenes quotidianes del municipi al mercat o a la font del gremi dels paraires i sobretot els efectes mortífers de la pesta sobre els monistrolencs són els actes que seran el fil conductor d’aquesta impactant i antiga història que culminarà amb la sanació dels monistrolencs mercès al miracle del patró del municipi: Sant Sebastià.

Aquest cap de setmana, dissabte 28 i diumenge 29 de gener, Monistrol celebrarà aquesta festa, on s’espera els carrers plens de visitants que contemplaran les representacions teatralitzades als carrers de la vila monistrolenca.

La Festa dels Romeus se celebra anualment el cap de setmana posterior a la festa major d’hivern, celebrada el dia 20 de gener.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d