26/10/2021

Ferrocarils de la Generalitat estalviarà 10 minuts el viatge de Manresa a Barcelona a partir del dissabte 28 de Juliol

Foto arxiu Pere Sànchez

El proper dissabte 28 de juliol començaran a circular els trens semidirectes de la línia Llobregat-Anoia, que redueixen els temps de trajecte entre Barcelona i Igualada i Barcelona i Manresa. Aquest canvi respon a un doble objectiu: amb aquestes modificacions el servei de trens serà més competitiu comercialment i s’ajustarà encara més a la demanda existent.
D’aquesta manera, s’ha dissenyat un servei segons tres franges horàries: les hores punta (de les 7h a les 9.30h), les hores vall (de les 9.30h a les 13.30h), i les hores intermèdies.
La nova definició de l’oferta d’acord amb la demanda real de la línia suposarà:
• Optimització sense alterar significativament l’estructura cadenciada del servei de Metro del Baix Llobregat, creant trens semidirectes per servir les comarques de l’Anoia i el Bages.
• Reducció del temps de viatge de fins a 17 minuts, segons la franja horària, en els trens entre Igualada i Barcelona, i de fins a 10 minuts entre Manresa i Barcelona. La resta de combois reduiran el seu temps de viatge 3 minuts.
• Millora de l’oferta actual en hora punta als serveis de rodalia, amb 1 tren semidirecte (dels 3 que hi circulen) per hora i ramal.
• Reducció de les circulacions en hores vall.
• Evitar el transbordament a l’estació de Martorell dels trens llançadora, convertint-los en trens que surten i arriben de Pl. Espanya. Aquest canvi també suposa una reducció del temps de viatge de 4 minuts, que eren els que es dedicaven al transbordament.
La línia Llobregat-Anoia, amb una demanda anual de 23 milions de viatgers (dades de tancament de l’any 2011), ha estat objecte els darrers anys de diferents actuacions i inversions, com ara soterraments parcials, el desdoblament fins a Olesa de Montserrat i l’adequació de diferents punts d’encreuament.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: