27/06/2022

Finalitza les obres de millora a la seguretat de la C.55 a Castellbell i el Vilar i a Manresa

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat avui els treballs que ha dut a terme a dos trams de la C-55, al seu pas per Castellbell i el Vilar i Manresa per tal de millorar la seguretat viària. Aquesta actuació ha comportat tasques com la redistribució de carrils, la millora d’incorporacions i sortides a la carretera i el reforç de la separació dels sentits de la circulació, amb l’objectiu de contribuir a reduir l’accidentalitat en aquesta via.
Les obres, que van començar el gener passat, han comptat amb un pressupost d’1,2 MEUR. Concretament, l’actuació ha inclòs les millores següents:
Millores a l’entorn del nus de Sant Pau a Manresa


En aquest punt, l’actuació responia a dos objectius principals: d’una banda, millorar la incorporació de la C-1411z i de l’altra, reforçar la separació entre els dos sentits de la circulació. Així, el nou accés de la C-1411z a la C-55 millora les condicions actuals de visibilitat i compta amb un carril d’acceleració; al mateix temps, s’ha modificat el traçat de la C-55 entre la pujada de Bufalvent i el pont del Cardener, amb una corba i una contracorba per a facilitar la conducció.
D’altra banda, s’ha tancat la rotonda, abans partida, existent a la C-1411z prop de l’accés amb la C-55, per a millorar la canalització del trànsit. Paral·lelament, s’ha col·locat un nou tram de 530 metres de barrera de formigó entre els dos sentits de la circulació; en concret, des de la pujada de Bufalvent fins a la cruïlla
amb la C-1411z, incloent els ponts sobre el Cardener i sobre el ferrocarril. També s’han col·locat nous sistemes de contenció en els marges d’ambdós ponts.

Redistribució de carrils al tram de Castellbell i el Vilar

Fotos : Gencat
El tram corresponent al terme de Castellbell i el Vilar s’inicia uns 150 metres després de la boca nord del túnel de Bogunyà i té una longitud d’uns 2 quilòmetres, fins poc abans del pas sota el pont de l’enllaç amb la C-16. En aquest àmbit, la principal millora que s’ha aplicat és la redistribució dels carrils, de manera que, en tot l’àmbit, s’han separat els sentits de circulació amb un espai zebrejat, d’amplada variable, amb línia blanca continua amb ressalts i ulls de gat per afavorir la visió nocturna.
Així, en el tram més pròxim al túnel, s’han format dos carrils en sentit Manresa i
un en sentit Abrera –anteriorment eren dos en sentit Abrera i un en sentit Manresa. El carril addicional s’ha escurçat abans d’arribar a l’enllaç de Castellbell i el Vilar amb la carretera BV-1123 per a millorar les condicions de seguretat viària en aquest tram, el qual conflueixen un revolt a esquerres, els carrils de desceleració i d’acceleració de l’enllaç amb la BV-1123 i un canvi de rasant.
A més, en l’enllaç amb la C-16, s’ha modificat el carril addicional d’accés a la C- 55 en sentit Abrera convertint-lo en carril d’acceleració, fet que, a banda d’incorporar el zebrejat central separador de sentits, ha permès guanyar espai per a millorar el radi de la corba.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: