09/12/2023
Coneix les diferències, clicant la notícia...

Tant el gas natural com el gasoil són fonts d’energia molt vàlides per a la calefacció i ambdós combustibles s’utilitzen molt a les llars. No obstant això, els avantatges que aporta el gas natural són superiors, per la qual cosa cada cop són més els domicilis que es decanten per instal·lar-lo.

Les diferències principals són les següents:
– Es necessita un lloc bastant ampli per a emmagatzemar el gasoil, ja que aquest combustible no se subministra mitjançant canalització com és el cas del gas natural.
– Atès que el dipòsit de gasoil té un límit de capacitat, el propietari és qui ha d’estar pendent que aquest no s’acabi, i ha d’ocupar-se de cridar a l’empresa subministradora perquè li proveeixi. En el cas del gas natural el subministrament és constant, per la qual cosa mai tens el perill de quedar-te sense aigua calenta, a excepció d’alguna avaria.
– El preu del gasoil és més car que el del gas natural.
– El gasoil es paga per avançat en el moment en què es compra, sent difícil de calcular quina quantitat es pot necessitar a priori. En el cas del gas natural es paga un o dos mesos després d’haver-se consumit.
– El gas natural és el fòssil amb menor impacte en el medi ambient, per la qual cosa és menys contaminant.
– El poder calorífic també es decanta pel gas natural, ja que aquest és d’11,98 kWh/m², mentre que el del gasoil se situa per sota dels 11 kWh/m².
– La caldera de gasoil és més costosa i el seu manteniment també és més car. A més, la grandària de la caldera també és més gran i ocupa més espai.
– El gas natural té un import mínim fix de despesa. En el gasoil, aquest no existeix: pagues només pel realment consumit.
– El gasoil triga menys temps a escalfar un espai.
– El gas natural és més segur, pel fet que en funcionar a molt baixa temperatura, minimitza el risc d’explosions.
– El gas natural no està disponible en tots els llocs, per la qual cosa en les zones on no hi ha fonts directes de gas, és obligatori instal·lar el gasoil.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d