08/12/2023

Moments abans d´iniciar el ple . Foto : Joanna Carod

Aquest dijous 28 de Juny , és va celebrar a la Sala de plens de l’ajuntament de Castellbell i el Vilar , un ple ordinari , en el que es va aprovar la majoria de punts de l’ordre del dia .

Va ser un ple tranquil i sense gaires tensions . els grups municipals van debatre els punts que es van tractar , en el que ERC va demanar assumptes sobre els vigilants municipals ( també anomenats Guàrdia Municipal ) , l’alcaldessa va reblar dient que en el ple no es tractava de temes personals del personal de l’ajuntament .

Es va aprovar Moció sobre la creació del fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal XALOC Ajuntament de Castellbell i el Vilar. Que substituirà al Consorci d’iniciatives Bages Sud , així també la moció sobre l’adhesió, si s’escau, a l’assegurança de responsabilitat civil i patrimonial de la qual és prenedora l’Associació Catalana de Municipis i Comarques., sobre aquest tema , ara moltes de les instal•lacions municipals estaran assegurades , per evitar accident , abans més de la meitat ni estaven assegurades .

Es va aprovar de manera definitiva l’escut heràldic de Castellbell i el vilar . El senyor Agustí Navalles dels Independents va votar en contra , perquè deia que faltava algun símbol com el del Vilar a l’escut , Ara l’ajuntament ho enviarà a Governació per la seva aprovació definitiva i llavors un cop oficialitzat, es podrà fer servir ..

També es va aprovar la declaració del dia d’Europa que se celebra el 9 de Maig , finalment és va aprovar la moció sobre la baixa per maternitat o paternitat amb dret a vot dels càrrecs electes municipals o Comarcals

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

11 thoughts on “L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar celebra un ple ordinari molt tranquil

 1. Vaig tenir la sort de no assistir a cap ple la passada legislatura, pels comentaris et refereixes als 2 alcaldes anteriors, els de l’oposició i ara en el poder els titllaven de dictadors i de no deixar parlar. Ara els de l’oposició diuen el mateix dels que manen. En definitiva crec que els polítics més o menys tots són iguals. Un municipis petits la figura de l’alcalde no hauria d’estar supeditada a cobrament per part seva, en no tenir el suficient treball, diferent és que ells s’apliquin els sous que els dóna la gana, com van fer els 2 alcaldes i els que ara estan en el poder no ho denuncien als jutjats, només bla, bla, bla.

 2. A veure noia,estic d’acord amb tu,tot és opinable,tot és pot ser critic,encare que no t’agradi.
  Quant parles de dictadures en mayuscules,et deus referir al passat,si és així ,doncs et faig recordar que els dos anteriors alcaldes ,tenien unes actituts propies d’un dictador d’una república bananera i feien callar a tothom

 3. Eva no era esposa d’Adan, no estaven casats… maca.

 4. El dret a comentar i opinar és lliure, hi ha temes pels quals hem de preocupar·nos, exemple d’això és l’IBI a Castellbell, un dels més cars de Catalunya, per opinar respecte a aquest tema no s’ha de ser ni més ni menys amic de ningú. No respectar les opinions alienes i obligar-se a dirigir-se a altres persones és un símptoma pròxim dictatorial.
  Les majories amb poder absolut tendeixen a ser dictadors.
  Ara hem d’esperar pacientment el dret a replicar per part de l’esposa de Don Adán

 5. El Sr josep hauria de venir més sovint als plens,el tema IBI , ja és va parlar al seu dia el ple dels presupostos
  Sí, creus que és tant important aquest tema, prefereixo que és parli de temes més sócials que económics,ja que ningú enten de la materia i menys en aquest diari que dubto que tinguin un economista estil Sala Martin que ens expliqui el tema IBI.
  I si tant t’apasiona el tema ,parla amb el teu estimat Pere,igual et fa col.laborador del diari i tot.

 6. Criticar per criticar es molt fàcil hi han coses mes a fer, com per exemple implicar-se en les associacions que ajuden a persones molt necessitades del nostre poble. En quan als vigilants municipals la senyora alcaldessa no va permetre cap comentari personal ni particular, va defendre (i estic d’acord) la seva feina. També va explicar que per “càrregar i descàrregar” la normativa dona 10 minuts i no per anar de compres, a la Caixa, al bar, etc. deixant el cotxe molestant als demés. En aquest aspecte GAIRE BE TOTS SOM INSOLIDARIS.

 7. Veient els problemes que hi ha a la majoria de municipis catalans, que al nostre poble es parli d’un ple tranquil i sense tensions ,es tot un fet a remarcar, aixo ho deu fer la calor, que comporta desgana i fa pensar amb les vacances, també penso que si al ple hi haguesin assistit aquells veïns de les urbanitzacions, que tant atabalaven als ex-alcaldes del bipartit, i que ara sembla que estan més tranquils, segurament la jornada hàuria estat més moguda.
  Més que tranquil, es diria que el ple va estar fluix, ja que si uns dels principals problemes municipals és l’estat del nostre escut heràldic o la declaració del dia d’Europa, fa pensar que el nostre consistori té un cardiograma del tot pla, sense gaires pretensions i amb molt pocs mal de caps.

 8. Us demano disculpes pel malentès .En coincidir algunes notícies exactament m’ havia fet una idea errònia de la realitat.Aprofito per felicitar-vos per la feina informativa que feu cada dia pel nostre poble.Gràcies.

 9. L´Ass Audiovisual de Mitjans digitals de Castellbell i el Vilar , vol aclarir , que no pública cap noticia del regio 7 , tot i que són les mateixes,( altres mitjans fan el mateix ) les informacions són que les ens proporcionen , les fonts d´informació o d´algunes agencies de moticies

 10. Gràcies pel teu comentari Hèctor.M’estimo molt aquesta web i també en Pere (per cert felicitats !!! per la teva onomàstica) però moltes vegades queden “curtes” les explicacions

  És curiós però hi ha un tema que no surt en cap ple de l’Ajuntament, recentement s’ha pagat l’IBI amb uns increments de “2” digits percentuals en l’impost amb referència a l’any passat.Amb uns valors cadastrals totalment desproporcionats a l’alça a la situació real actual.Som un dels municipis situats a la banda alta en aquesta qüestió segons noticia publicada pel Regió 7 fa unes setmanes (tot i que en aquesta publicació es publiquen moltes noticies del Regió 7 aquesta no es va publicar).

  Està molt bé arreglar l’escut,dades personals,festes… però en la situació de crisi actual potser s’haurien de tractar també temes que afecten la ciutadania, de debó no hi ha cap grup a l’Ajuntament que no pensa més enllà??? o es pensa que els propietaris que paguin oi?

  Hi ha municipis de Catalunya que ja s’han plantejat de revisar a la baixa els valors cadastrals (malgrat que proporcionalment després apugin l’IBI),però els valors cadastrals afecten a part de l’IBI a altres impostos i també en les compravendes que es fan dels immobles.

  El nostre municipi te pensat quelcom?? …. o només pensa en la heraldica (que també està molt bé)

 11. El d’ERC es va queixar que quan els vigilants posen una denúncia i el denunciat va a fer una reclamació a l’Ajuntament, habitualment li treuen, i això desautoritza als agents. A Castellbell, tothom s’atura “un moment” davant del forn de Cabrianes, davant la fonda, davant d’un bar, o també per descarregar les bosses de la compra o a recollir algú. Tot són “moments”, però passa constantment i de vegades s’acumulen els moments dels uns amb els moments dels altres, i ja tenim el caos. Això fa que el carrer Joaquim Borràs sigui una veritable pista d’obstacles i augmenti el risc d’accidents, com el del nen que van atropellar fa poc, etc. Fins que els veins no assumim que això no s’ha de fer, no ens sortirem. Els vigilants només denuncien excepcionalment i si a sobre els tiren enrrere les poques denuncies, els estan prenent l’autoritat que tenen, si més no, la estan qüestionant des del Consistori.
  Amb tot això només vull aclarir el que diu la notícia. Els d’ERC no van fer cap comentari de caire personal sobre els nostres municipals, si bé és cert que la senyora alcaldessa va aprofitar per portar l’aigua al seu molí tergiversant el que es deia. En aquest cas concretament, la obstaculització de la via per carregar i/o descarregar era a pocs metres d’una corva i s’afegia un component de perillositat.
  Es van parlar molts altres temes en el Ple. Tranquil i sense gaires tensions? … sí, és clar, com ha de ser. El fet de mantenir un to respectuós entre els representats dels diferents partits no treu que hi hagués critica i desacords. Seria bo que la ciutadania assistís i participés més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d