05/12/2023
Si t'ha agradat,comparteix-ho....

Aquest passat dissabte 1 d’abril, la capella de Música Burés de Castellbell i el Vilar, va celebrar la seva anual assemblea de socis, amb diferents punts a l’ordre del dia. L’acte es va fer a la sala polivalent del Centre Cultural Joan Masats, amb una cinquantena de socis que hi van assistir.

El president de la Capella, va donar la benvinguda i a continuació, es va llegir l’acta de la sessió anterior, la lectura de la memòria econòmica i de les activitats dutes a terme al passat exercici.

Es va valorar l’edició del passat festival Internacional de Cant Coral en la que segons Josep Torras hi va haver coincidència d’actes per tota la comarca en un sol cap de setmana de juliol, cosa que va perjudicar.

Ja miran des de la perspectiva d’enguany , el Festival tindrà quatre corals convidades i recupera les dates de principis de setembre després d’anys en la que s’ha fet al juliol Hem pogut comprovar com la saturació de festes i festivals no ens han ajudat a portar a públic això i altres problemes logístics van decidir, conjuntament amb la polifònica de Puig-Reig, de tornar les dades històriques del festival, o sigui, al setembre, concretament el primer cap de setmana del 7 al 10 de setembre. Assenyala Torras, però a la vegada es congratula que els de la polifònica han tornat a revifar i s’han tornat a implicar en el festival i han manifestat la voluntat de tornar a acollir corals al seu poble.

Es el primer cop en un Festival que un pais repeteix dos anys seguits, es el cas de Cuba, i enguany vindrà un altre coral cubana, vam dir que sí perquè és una coral de les millors de qualitat, com és natural, és molt bona, però també molt millor que la de l’any passat, que era molt nova.

La segona Coral , tambe repeteix pais per segon any seguit, els EUA amb una coral de Nova York. Al principi va costar una mica, però també es va anar animant perquè és una coral que no és ben bé una coral, sinó que són professors de música que s’ajunten i fan que el projecte esdevingui d’altres que són.

La tercera coral ,serà europea, concretament de Bèlgica i quan tot ja estava lligat pel festival de setembre, una quarta coral es presenta i sorpresa perquè el públic ja la coneix prou bé. es tracta ni més ni menys que la Universitat de Santo Tomàs de Manila que ja ha vingut en diverses edicions del festival És reconegut com una de les millors corals del món. Sempre pensem en coses petites. Però és dels millors del món. Heu de pensar, per exemple, que hi ha un festival mundial de cors que tampoc és oficial. Com un festival que es fa cada dos anys. L’han guanyat dues vegades del primer premi i, a més, l’any passat van fer el 25 aniversari i van triar la millor coral dels 25 anys. per tant l’espectable coral està ben que garantit.

La Capella també farà el seu projecte d’estiu dins del festival, enguany amb una temàtica diferent com ja ens té bastant acostumats, de què anirà? Doncs la Mireia Subirana , la seva directora explica que: Ja sabeu que ens agrada fer temàtiques. Doncs enguany va dedicat a la música i totes les bandes sonores i tota la música relacionada amb la televisió, anuncis, sèries, programes, etc., etc, etc. I el títol del projecte es diu Guaita que fan ara. Segur que us sorprendrà la memòria d’un programa de La Trinca. Doncs hem volgut fer una mica de viu a aquelles èpoques i ho hem traslladat al nostre terreny, que és el de la música.

Només falta el Tudum!!!!! i en marxa amb “el guaita que fan ara”

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d