04/12/2023

Aquest divendres 30 de Març , s’hi ha celebrat al Centre Cultural Joan Massats de Castellbell i el Vilar , l’assemblea general de Socis de la capella de Música Burés, en la que hi ha assistit prop d’una vintena de persones .

L’acte ha començat amb l’informe de la secretaria, que ha llegit l’acta de la sessió anterior , seguit de l’informe econòmic , que ha estat estructurat en tres punts. coral ,Estructures i Festival . Durant l´intervenció s’ha comentat que la Capella ha de mantenir converses amb l´Ajuntament i la direcció de Cultura Territorial de les comarques centrals de la Generalitat de Catalunya ,per abordar l’assumpte de unes subvencions pendents , en el cas de l’ajuntament , aquestes van ser aprovades pel govern anterior i que l’actual , ja s’ha compromès segons paraules de Josep Torras .

S’ha fet un informe d’activitats. En el qual la secretaria ha dit que hi ha hagut menys concerts que l’exercici anterior , en quant a plans d’actuació futura , només s’ha abordat la creació d’una comissió pel Centenari de la Capella , actes dels quals s’ha de celebrar durant el 2014 . A més del festival , tot i que encara no hi han dates previstes ,no s’ha definit les corals que vindran, ja que com s’ha comentat , sempre passa a les assemblees , es donen uns noms i a la hora de la veritat actuen altres , per això s’ha volgut des de la prudència , donar alguns noms tot i que no son segurs si assistiran . En principi vindria una de Croàcia , una Russa , i una d’Eslovàquia que ha estat aconsellada per la directora Lucka Beresova .

Sobre aquesta directora , Em Josep Torras ha dit que ha sorprès els cantaires per la seva manera de dirigir i d’expressar-se en català , amb la qual cosa la rel.lació entre la Capella i la directora esta més que consolidada .

El punt més important i que ha aixecat molta expectació entre els socis , ha estat la renovació de la junta, que després de 12 anys de mandat , els estatuts contemplen la convocatòria d’eleccions o renovació de la mateixa .

La junta sortint ha donat pas a l’entrant ,que han ocupat els seients de l’estrada . El nou President Miquel Palau , ha fet una llarga exposició als assistents, en el que ha fet referència , que cal obrir la capella al poble de Castellbell i el Vilar , per aixó es faran més concerts de cara al poble i també establir una línia de contacte amb l’escola Jaume Balmes , per crear un cor infantil , ja que amb aquesta premissa és pretén formentar la pedrera de la capella , iassegurar la continuitat del cor.

Foto Pere Sànchez

Es vol potenciar parlant amb entitats del poble per l’ús del casino amb un preu raonable, també la comunicació amb els mitjans comunicació , les xarxes socials i altres per tal que vingui més públic no només als concerts si no al festival, una assignatura pendent , ja que els últims anys ha perdut espectadors .

Per fer tot aixó s’ha creat un organigrama en el qual és formaran diversos grups de treball. coral , Festival i altres . En cada grup hi haurà de fer una feina concreta, segons Palau per tal de potenciar la imatge de l’entitat .

Finalment s’ha donat a conèixer les actuacions futures de la capella que son les següents :

28 d’abril Tarragona
13 Maig Roda de Corals a Freixenet

15 de Juny Sabadell

S’està fent gestions amb la parròquia de Santa Maria del Vilar perquè la capella o membres del cor, puguin actuar durant la celebració de la primera comunió al mes de maig , també hi han contactes amb un cor de Castellfollit del Boix .

La nova Junta queda formada de la següent manera :

President : Miquel Palau
Sost-President : Joan Vilarnau
Tresorer Pere Babia
Secretaria : Esmeralda Albuixech
Vocal Conchi Tadeo

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

2 thoughts on “La capella de Música Burés renova la junta que gestionarà el Centenari el 2014

  1. Desitjo molt d’encert a la nova Junta. Crec que la Capella és una entitat molt important al poble, fins i tot un referent a nivell nacional en el seu àmbit, però sovint he tingut la sensació que quedava reduida a entorns força tancats i que no arribava a la gent. M’agradaria que tots els castellvilarencs poguéssim gaudir de les seves activitats, dels concerts, etc. Molt bona sort.

  2. Em sembla genial la idea del cor infantil! A veure si podem fer realitat aquesta gran iniciativa i incentivar noves propostes per potenciar la cultura al nostre poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: