09/12/2023

El diumenge 12 de setembre és la data triada per la propera visita ciutadana de la Manresa que esta fent l´Ajuntament de Manresa  dedicada al futur complex esportiu del Congost.  es preveu que les obres de construcció dels vestidors d’aquest nou equipament estaran a la recta final i serà just el dia abans que les pistes poliesportives seran estrenades per als escolars.

L’acte consistirà en la projecció d’un audiovisual que farà un repàs a la història del Basquet a Manresa, als 42 anys d’activitat del pavelló del Congost i presentarà les noves instal·lacions. Posteriorment, els visitants podran conèixer les noves instal·lacions. Paral·lelament, s’estan programant partits i activitats de comiat de l’activitat basquetbolística al Vell Congost.

Les persones que vulguin participar en el comiat del Vell Congost poden fer grups de bàsquet per fer formar part de l’últim torneig de comiat. Poden trucar al 010 o bé a la regidoria d’esports (938752522).


Crida per obtenir imatges històriques del Vell Congost

En relació a l’audiovisual, per poder-lo enriquir amb imatges històriques, l’Ajuntament de Manresa fa un crida a les persones i/o entitats que disposin d’imatges (fotografies, pel·lícules, vídeos…) dels moments més significatius del bàsquet manresà que les cedeixin per fer-ne còpies. Els originals seran retornats als seus propietaris. Les imatges recollides no tan sols serviran per il·lustrar l’audiovisual, sinó que també s’integraran a la documentació de l’Arxiu Comarcal de Manresa.

Per donar una panoràmica completa de l’evolució del bàsquet manresà, és especialment important comptar amb imatges dels períodes en què es compta amb més poca documentació gràfica: des dels inicis del bàsquet manresà, l’any 29, fins a finals dels anys setanta. Interessa d’una manera especials disposar de filmacions dels primers anys de funcionament del pavelló Vell del Congost (1968-77) i de la Pista Castell (1966-75).

Per fer la cessió d’imatges, cal trucar al 010 i deixar les dades de contacte. L’equip que realitza l’audiovisual de la història del basquet, s’adreçarà als propietaris de les imatges per fer la cessió.

El Projecte
 Durant el mes de juny, van començar les obres de la segona fase d’ampliació del pavelló vell del Congost. El projecte general consisteix en la construcció d’un nou poliesportiu al costat del pavelló Vell del Congost i d’un edifici que farà funcions de vestidors i serveis a tots dos edificis. Aquesta segona fase consisteix en la construcció dels vestidors. L’obra es concreta en els tancaments, acabats i instal·lacions de l’edifici. L’estructura d’aquest edifici ja es va construir en la primera fase. La inversió prevista és de 1.287.560 €.

L’edifici de vestidors tindrà 7 vestidors col·lectius, 3 magatzems, serveis i sanitaris, farmaciola i despatx vestidors, lavabos, magatzems, que seran accessibles des dels dos poliesportius. Sota la coberta d’aquest edifici, hi haurà les instal·lacions de climatització del conjunt del complex esportiu.

En la tercera fase, s’intervindrà en l’edifici del pavelló vell, per adequar-lo a les activitats esportives practicables sobre parquet. Consistirà en la reforma integral de l’actual Pavelló Vell del Congost amb la substitució de l’actual pista de bàsquet i graderia en 3 sales esportives de gimnàstica, judo i musculació respectivament.

En total, amb aquestes dues fases d’obres, es construirà:

– una sala d’instal·lacions tècniques amb accés des de l’exterior

– un conjunt de quatre magatzems per a material esportiu, tres situats en planta baixa al costat de la pista poliesportiu (un d’ells amb connexió directa a l’exterior), i un situat a la planta soterrani per a la sala de gimnàstica.

– Un magatzem auxiliar per a la neteja situat en planta baixa

– Tres blocs de graderia

o Una grada plegable per a 300 espectador en el pavelló poliesportiu amb accés des de la planta baixa, subdivisible en 3 blocs de 100 espectadors.

o Una graderia fixa per a 60 espectadors en la sala de gimnàstica

o Una tarima-grada per a 30 espectadors (cos tècnic i judoques) a la sala de judo.

La construcció del nou poliesportiu es va realitzar amb el finançament de la primera edició de fons estatals (FEILS 2009). Aquesta intervenció també va incloure la construcció de l’edifici dels vestidors que fa d’unió entre els dos poliesportius.

L’entrada en funcionament del nou equipament es preveu de cara el setembre del 2010.

El projecte forma part del pla de reordenació de la zona del Congost i resol una de les necessitats més imminents d’equipaments esportius de Manresa.

El futur complex esportiu pavelló permetrà centralitzar-hi la programació d’activitats de bàsquet que en l’actualitat es realitzen a la Pista Castell, el Pujolet i el Pavelló Vell del Congost. D’aquesta manera, aquestes pistes podran ampliar la seva activitat en altres esports de pavelló com el futbol sala i el voleibol. Paral·lelament, el Pavelló Vell del Congost podrà especialitzar-se com a equipament de gimnàstica i d’esports que es practiquen sobre parquet.

D’aquesta manera, la combinació dels dos edificis contindrà sis espais esportius que atendran les necessitats específiques de diferents esports:

– 3 pistes de bàsquet transversals de mides reglamentàries (PAV-3 ampliat) amb tres mòduls de grada telescòpica independents per a un total de 300 espectadors (100 espectadors/mòdul).

– 1 sala de gimnàstica artística

– 1 sala de judo

– 1 sala de musculació

– 1 mòdul de nous vestidors que donarà servei als sis espais esportius

El nou poliesportiu té una superfície construïda de 3.039 m2, amb 2.568 m2 de superfície útil.

Aquest nou complex està projectat per donar servei a més de 800 esportistes cada setmana. Cal tenir present que actualment el Pavelló Vell és utilitzat per 175 jugadors de bàsquet de 17 equips, la majoria d’ells del CB i Unió. Una gestió eficaç i eficient del nou pavelló permetrà acollir els entrenaments setmanals de més de 25 equips de bàsquet, amb un total de 65 entrenaments/setmanals i 84 hores/set durant les franges horàries de màxima demanda (de 17.45 a 23.00 h).

Canvis d’usos dels equipaments esportius

Aquesta actuació tindrà un impacte molt positiu sobre la resta d’equipaments esportius de la ciutat:

Per una banda, el pavelló del Pujolet alliberarà espais que ara ocupa el bàsquet en benefici d’altres esports que necessiten de major nombre d’hores d’entrenament, com ara el futbol sala i el voleibol.

Finalment, es podran donar de baixa l’activitat esportiva regular del pavelló de la Pista Castell i del gimnàs municipal de la Plaça Hospital que es troben en condicions molt precàries, ja que els seus esportistes utilitzaran les instal·lacions del nou complex esportiu del Congost.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d