09/12/2023

La diada de Pasqua a Castellbell i el Vilar s’ha transcorregut amb normalitat i sense incidents remarcables, amb la única excepció que el Cor de Caramelles de Castellbell i el Vilar hereu del qui havia estat fins fa un parell d’anys del Cor de Caramelles del Borràs aquest diumenge de pasqua no ha sortit a cantar , els veïns del poble han trobat a faltar les seves veus i la música que acompanyava la cobla .

Tot i així el Cor del Vilar i l’Agrupació de Bastoners  si que han sortit, aquest últims han estat els mes matiners i els primers en sortir , fin i tot el dissabte a la tarda ja van fer alguna ballada per la barriada de Sant Cristòfol.

A les 8 en punt del matí els Bastoners sortien del Vilar direcció al Baix Vilar, val a dir que aquest any han canviat totalment tot el recorregut, que ha sorprès una mica a més de un Veí que els esperaven a la hora de sempre, tot i que des de feia dies que ja s’havien repartit cartells anunciant el canvi.

seguidament actuaren a la Bauma lloc on tradicionalment es donava per acabat L’actuació bastonera per aquestes dates , enguany en una bona hora i amb poc volum de transit  no hi ha hagut complicacions  com altres anys .

Els Bastoners al Barri de la Bauma.

Mentre els Bastoners sortien de la Bauma en direcció al Burés on allà  van esmorzar en un conegut bar, a la mateixa hora per ser exactes a 1/4 de 12 del migdia, al Vilar el Cor d’aquesta barriada ja feia les primeres cançons de Caramelles de la Jornada, en un dia que els núvols no eren gaire amenaçadors Peró que a estones sortia el sol Peró amb molta fresca .

El repertori del Cor Vilarenc estava composat per varies cançons , algunes adaptades per l’historiador local Joan Masats , Paquita Plans i un espiritual negre versió caramellaire d’enguany de Ramon Puig en el que es fa referencia diversos temes el Palau un Antoni Bassas Americà, i l’aire del centro és tant calent que el poble vol ser independent, o que el president del Barça es candidat a la presidència a la generalitat de Catalunya i les nevades de Març que ho van deixar tot col·lapsat  son temps moguts … son temps estranys diu la cançó.

El Cor de Caramelles del Vilar al barri Vilarenc.

A les 12 del migdia habitualment tots els cors i els Bastoners es concentraven davant de l’Ajuntament , aquest cop el canvi de recorregut d’aquest últims ha modificat la pauta de sempre,  i aquesta hora ja es trobaven encara al burés ja que després del esmorzar van ballar unes Ballades  davant de la plaça Lluís Companys, seguidament es van desplaçar fins el barri Sellares i per continuar fins l’Ajuntament on a 2/4 de 2 arribarien allà .

El Cor del Vilar mentre tant ja feia estona que cantava les caramelles davant del Teatre Casino Borràs, el cert es que al borràs no s’ha vist la gent d’altres anys un carrer Joaquim Borràs ple esperant l’arribada dels Caramellaires i dels Bastoners, el temps potser ha influït o altres factors que caldrà fer un anàlisis del perquè.

Els Bastoners fent la seva Ballada a la Plça Lluís Companys.
El Cor del Vilar oferint les Caramelles als veins del Borràs.

Finalment els Bastoners de Castellbell van cloure la seva actuació davant de Cant Forrellat o que és el Mateix la Factoria de Enric Rovira i acomiadant la pasqua fins les Caramelles del 2011, d’altre banda el del Cor del Vilar ja s’havien acomiadat de la pasqua una bona estona abans actuant davant del Ajuntament

Veure Galeria de Fotos : Caramelles 2010

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d