05/12/2023
Els clubs que ho desitgin es podran adherir a la Campanya Antiviolència per ser un "Club Ètic".

14.04.15-presentacio1Amb el lema ‘Prou violència al futbol’, la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha presentat la Campanya Antiviolència, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i té l’objectiu d’aturar la violència, tant verbal com física, i actuar a favor del civisme.

14.04.15-presentacio3
Fotos i Video : Federació Catalana de Futbol

La nova campanya de sensibilització va dirigida a tots els espectadors de futbol i futbol sala i, en aquest marc, també s’està treballant en l’adequació del reglament i els estatuts de la Federació.

Els clubs que ho desitgin es podran adherir a la Campanya Antiviolència per ser un “Club Ètic”. A més, seguint la línia de la campanya ‘Joc Net’ de la temporada passada, els jugadors dels dos equips sortiran al terreny de joc lluint una bandera amb el lema de la iniciativa.

L’acte de presentació, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona, va comptar amb la presència del diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; i el president de la FCF, Andreu Subies

QUÈ ÉS LA CAMPANYA ANTIVIOLÈNCIA?
Després que la temporada passada la Federació Catalana de Futbol (FCF) implantés la  campanya de Joc Net, enguany treballa en una nova proposta. Es tracta d’una  Campanya d’Antiviolència que pretén que tingui  incidència en tot l’entorn del futbol i  futbol sala català , i respondrà al lema ‘Prou violència al futbol’.
La Federació Catalana de Futbol actualment està treballant en l’adequació del  reglament i els estatuts per donar cabuda a tots els elements que conformen la Campanya d’Antiviolència. Aquestes modificacions estatutàries i de reglament es presentaran davant dels  assembleistes que assisteixin a l’Assemblea General Ordinària del proper mes de juny i s’aplicaran a partir de la temporada 2015-2016.
OBJECTIU DE LA CAMPANYA
Conscienciar totes les persones que assisteixen a les instal·lacions de futbol i futbol sala que la violència, tan verbal com física,no té cabuda  enlloc. L’objectiu fina l de la  campanya és aconseguir eradicar la violència de l’entorn del futbol.  Els clubs de futbol  que ho vulguin es podran adherir a la campanya d’Antiviolència  i esdevindran un “Club  Ètic”.
ANTECEDENTS DE LA CAMPANYA
La temporada passada la FCF va implantar la campanya de Joc Net, que anava dirigida  a tot l’entorn del futbol i del futbol sala base català  i pretenia protegir els jugadors i  jugadores en les seves etapes formatives en aquestes disciplines. Els elements d e la campanya de Joc Net van ser una bandera que els capitans  ensenyaven abans de començar el partit a l’afició present, un decàleg amb 10 premisses  a tenir en compte per tal de poder practicar el Joc Net i uns cartells  per donar visibilitat a la campanya a les instal·lacions esportives.
ELEMENTS DE LA CAMPANYA ANTIVIOLÈNCIA
Bandera
Com ja es va fer amb la campanya de Joc Net de la temporada passada,  per la  temporada 2014-2015 els jugadors també sortiran al terreny de joc lluint una bandera amb el lema de la Campanya d’Antiviolència.Aquesta bandera serà negra i portarà inscrit el lema “Prou violència al futbol”. En comptes de fer-ho com fins ara, amb dues banderes que sostenen els capitans de cada equip, aquesta campanya comptarà amb una sola bandera que portaran entre ambdós equips en el moment de la sortida fair play al terreny de joc. D’aquesta manera el missatge que s’envia a la graderia serà més impactant. Els àrbitres seran els encarregats de portar la bandera a tots els partits que xiulin.

Cartells
De moment, aquesta campanya disposa de tres cartells. Cada un d’ells està protagonitzat per un personatge del món del futbol: un jugador, una jugadora i un àrbitre. En ells es veu la frase que aquests membres del futbol català fan arribar al seu entorn: prou racisme, prou masclisme i prou insults al futbol.

Vídeo promocional
S’ha realitzat un vídeo promocional per tal de donar a conèixer la campanya. Al vídeo  hi  participen els mateixos protagonistes que als cartells, però se’ls afegeixun president de club, un entrenador de primera divisió i un jugador professional. Cadascuna  d’aquestes persones, després d’exposar el problema i de reflexionar, diu una frase sobre els valors delfutbol:
ÀLEX GÓMEZ, àrbitre:
“El futbol és respecte”

GEORGINA CAMPIZ, jugadora:
“El futbol ens fa iguals”

BIRUK PAGESPETIT, jugador:
“El futbol ens uneix”

RAMON AGENJO, president de club:

“Des dels clubs ens comprometem a fomentar l’educació i a eradicar els insults”
SERGIO GONZÁLEZ, entrenador de primera divisió:

“L’afició ha de venir al camp a animar, no a faltar al respecte”
BOJAN KRKIC, jugador professional:

“Prou violència al futbol”

Aquest és un primer vídeo. Des de la Federació es treballarà en nous vídeos que demostrin la realitat de tots els agents del futbol: pares, grades, aficions, representants, directius…

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d