04/12/2023

Simulació del nou edifici de la FUB. Imatge publicada el 28 d'abril del 2021. (Horitzontal)

Vols saber-ne més?, Entra i llegeix.....

El nou espai concentrarà activitats i serveis de l’àmbit educatiu, entre els quals hi haurà una escola bressol

La Fundació Universitària del Bages (FUB), a Manresa, construirà un nou edifici, que se sumarà als altres quatre que ja té en funcionament. Les noves instal·lacions es dedicaren en exclusiva a l’àmbit educatiu, entre els quals hi ha la posada en marxa d’una escola bressol oberta a tota la ciutat. La nova construcció s’ubicarà entre els edificis de la Clínica Universitària i la residència d’estudiants, on en aquests moments hi ha un pàrquing. Segons la mateixa FUB la nova construcció, batejada com a FUB-4, respon a les previsions d’increment del volum d’alumnes i d’activitat durant els pròxims anys.
El nou edifici acollirà tant usos estrictament vinculats a la docència universitària com serveis educatius obert als centres i professionals docents i al conjunt de la ciutadania, entre els quals hi ha l’escola bressol, laboratoris per a l’experimentació científica destinats als infants, i el centre destinat a la formació permanent de docents de totes les etapes educatives.

Més de 25.000 metres de campus

Amb la construcció d’aquest nou equipament, el campus Manresa de la UVic-UCC comptarà amb 5 edificis distribuïts en una superfície de 25.552 metres quadrats de campus.

El nou edifici serà de planta baixa més dos pisos, elaborat amb el sistema constructiu modular. Tindrà una superfície total construïda d’entre 2.000 i 2.300 metres quadrats i un cost de 3,95 MEUR que es cobrirà amb un préstec bancari i una aportació de fons propis de la FUB.

Les obres s’iniciaran durant el mes de maig de 2021 i tindran una durada de 14 mesos. L’objectiu és que entri en funcionament el curs 2022-2023.

El cinquè edifici de la FUB suposarà una reorganització de la resta d’equipaments. Entre els canvis hi ha l’edifici FUB2, que actualment acull els estudis de CFGS, que passarà a tenir un ús exclusiu per a les activitats d’Empresa, tant de docència dels estudis oficials, com de formació contínua o de serveis al teixit empresarial.

Cinc anys de creixement

En els darrers cinc anys, la FUB ha experimentat un creixement sostingut tant d’alumnat com d’activitat, ja sigui docent, de recerca i innovació o de prestació de serveis assistencials i educatius. Així, el nombre d’estudiants de grau s’ha incrementat en un 24% i els de postgrau, màster i formació contínua, un 180%. A més, en aquest mateix període, s’han posat en marxa nous programes com ara el Campus Professional UManresa, amb tres cicles formatius de grau superior (CFGS) que actualment formen més d’un centenar d’estudiants; els programes d’extensió universitària FUB+GRAN per a majors de 55 anys i UniversiMés per a persones amb discapacitat intel·lectual, que compten cada any amb més de 200 i 40 estudiants respectivament.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: