12/08/2022

La Generalitat destinarà prop de 200 mil Euros a l’Ajuntament de Castellbell a través del nou PUOSC 2020-2024

Foto ACN

Budó subratlla la importància d’ajudar als petits municipis a fer “grans inversions”

La Generalitat destinarà 187.017,73€ a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar a través del nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha subratllat la importància que té aquest pla, especialment pels petits municipis. “És una eina que els pots ajudar a garantir les grans inversions”, ha assegurat. Budó ha escollit Prats de Lluçanès per presentar el PUOSC de la Catalunya Central.

Les partides destinades al PUOSC 2020-2024 a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, corresponen a:

  • -Pavimentació del pati de l’escola Jaume Balmes 27.336,14€
  • -Connexió del clavegueram del carrer de Girona 78.586,17€
  • -Rehabilitació del casino Borràs 81.095,42€
  • -Total: 187.017,73€

“Discriminació positiva”

Budó he definit el nou PUOSC com una eina “important” i “necessària” pels municipis, especialment en el context actual. Després de 12 anys sense el pla, la consellera ha posat l’èmfasi en què aquest vol fer una “discriminació positiva” cap als municipis més petits per “garantir-los la capacitat d’inversió i que puguin dur a terme tots aquests projectes”. L’objectiu final, ha assenyalat, és garantir “l’equilibri territorial de tots els ciutadans visquin on visquin”.

El PUOSC presentat per Budó és provisional. El Departament de la Presidència preveu publicar la resolució definitiva el proper mes d’octubre. Forma part d’un pla quinquennal que preveu atorgar en total 250 milions d’euros als municipis i comarques de Catalunya. Es divideix en dues línies d’ajuts. La primera és de 160 milions i hi han optat tots els ens locals, la segona és de 90 milions i es destina específicament a finançar projectes de municipis de menys de 5.000 habitants.

A nivell català, se subvencionaran projectes que suposaran una inversió provisional de 644,8 milions d’euros en obra pública. Aquestes aportacions, ha indicat Budó, volen ser alhora un impuls “per a la reactivació econòmica que ara necessitem més que mai després d’aquesta crisi sanitària”.

Els ajuntaments i la covid-19

Durant la seva intervenció, la consellera també ha volgut posar de manifest la importància que tenen els ajuntaments per afrontar la pandèmia. “Catalunya també es construeix des dels seus ajuntaments”, ha assegurat, tot instant-los a “generar consciència”. “Igual que ho heu fet gestionant la crisi, ara és important que us sentin al seu costat i que sàpiguen que tot el que els hi dieu és per preservar la seva salut”, ha afegit.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: