29/06/2022

La Generalitat presenta el Canal Empresa als alcaldes del Bages

El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau, va participar ahir en la reunió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Bages que es va fer ahir a Cardona. Gendrau, va aprofitar l’ocasió per presentar-se oficialment com a delegat del Govern i es va oferir com a interlocutor amb els representants locals. El van acompanyar la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves; la directora dels Serveis Territorials de Governació, Rosa Carné i, la directora del Servei Regional a la Catalunya Central de l’Agència de Salut Pública, Imma Cervós. El delegat del Govern, prèviament, va poder copsar les diferents inquietuds que li van traslladar tant el president del Consell d’Alcaldes, Josep Candàliga, com la vicepresidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado. Entre els temes plantejats es va destacar la situació de les finances locals i, en aquest context, la directora dels Serveis Territorials de Governació, Rosa Carné, traslladar als alcaldes la informació de la que es disposa des del seu departament. Durant la reunió es va presentar el Canal Empresa, portal de tràmits i serveis per a empreses, professionals i intermediaris.

Fotos : Gencat

El Bages és la tercera de les comarques de la Catalunya Central en la qual s’ha presentat el Canal Empresa, després que el mes passat es fes a Osona i el Solsonès. L’explicació va anar a càrrec de la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Bàrbara Minoves. Va encoratjar als Ajuntaments a adoptar aquesta eina de treball per tal de fer més àgil l’Administració. El nou canal electrònic (http://www20.gencat.cat/portal/site/canalempresa) aplega tots els tràmits i els serveis que les administracions públiques ofereixen a empresaris, professionals i intermediaris. El portal, ja en funcionament des del mes de juny, és una eina que té com a objectiu ajudar a empreses i emprenedors.
En el marc del Pla d’Implementació de la Finestreta Única Empresarial (FUE), el Govern, a través del Departament d’Empresa i Ocupació ha impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu de reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar la seva activitat econòmica.

Canal Empresa, una nova eina telemàtica de gestió de tràmits al servei dels empresaris, professionals i intermediaris

Canal Empresa, adreçat a empresaris, professionals i intermediaris, ofereix una eina àgil de gestió, amb una visió transversal, que genera una comunicació proactiva i bidireccional entre administració i empresari. El Canal unifica i ordena la informació tenint en compte les necessitats de l’empresari.

El portal, pel que fa a la seva estructura, té dues àrees diferenciades:

· Àrea pública: conté tots aquells continguts o serveis als que les empreses poden accedir sense que calgui la seva identificació prèvia. El canal ofereix continguts públics i accés a serveis de consultes, queixes i suggeriments o sol•licituds de tràmits que no requereixen identificació.

· Àrea privada: es conforma de tots els continguts i serveis de l’àrea pública, però personalitzats segons les preferències i característiques de l’empresa identificada. Aquesta àrea també ofereix accés a aquells serveis que requereixen identificació prèvia per sol•licitar-los, com per exemple l’accés al detall dels tràmits realitzats, la gestió de dades pròpies o les sol·licituds de tràmits que requereixin identificació.
En relació a la seva funcionalitat, el Canal Empresa permet:
· Als empresaris i professionals, l’accés a les informacions necessàries per a qualsevol moment de la vida d’una empresa: tramitació electrònica, cita prèvia, consultes, queixes i suggeriments, seguiment de l’estat de les gestions realitzades, subscripcions a notícies o avisos per temàtica, entre d’altres.

· Als intermediaris, permet la gestió de clients.
· A l’administració, coneixement de les necessitats reals de l’empresari i la realització d’una comunicació proactiva segons els seus requeriments, com enviament d’avisos individualitzats sobre noves convocatòries o finalització de terminis i caducitats de llicències.
Una altra novetat és la incorporació de l’eina de Cerca guiada de tràmits, que permet conèixer, a partir de l’activitat de l’empresa, i una sèries de preguntes i respostes, tots els tràmits que ha de fer, ordre en que s’han de fer, lloc, requisits, documents, taxes que haurà de pagar i formularis necessaris.

El Govern, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, segueix treballant en el Pla d’implantació de la Finestreta Única Empresarial (FUE), que permetrà eliminar el 20% dels tràmits que afecten a l’activitat empresarial i simplificar-ne el 68% dels restants abans de 2014.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: