09/12/2023
Aquesta notícia t'encantarà....

La secretària d’Atenció Sanitària i Participació recomana a avis i nets evitar contacte físic, abraçades i petons

El Consell de la Gent Gran de Catalunya va recordar ahir dijous la necessitat de seguir promovent l’activitat de les persones grans sense oblidar la protecció davant la covid-19. La comissió executiva de l’entitat s’ha reunit coincidint amb el dia internacional de la Gent Gran, en una convocatòria extraordinària. La trobada s’ha centrat en el rol i les necessitats de les persones grans en l’actual situació de pandèmia del coronavirus i la represa d’activitat que ha suposat aquest setembre en la societat catalana. La trobada ha comptat amb la presència de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat.
Els representants de l’administració i les entitats i organitzacions reunits van coincidir en necessitat de prioritzar la prudència i protegir a les persones grans per evitar la infecció de la covid-19 en aquest col·lectiu vulnerable, però alhora en treballar perquè aquesta prevenció sigui compatible amb fer que tinguin una vida activa, amb totes les activitats possibles. Així ho ha remarcat el director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, Bernat Valls, que va obrir la reunió virtual en nom del secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, vicepresident primer del consell.

Valls va destacar la coordinació actual entre la Generalitat i les administracions locals per fer front a les necessitats que han anat sorgint amb aquesta pandèmia, i ha posat com a exemple que des de la seva direcció general s’adapten les recomanacions del Procicat per casals i centres cívics i es traslladen als ajuntaments, que tenen a l’administració catalana com a interlocutor davant de dubtes que poden sorgir.

Alguns espais estan oberts des del dia 1 de setembre, i treballen per seguir oferint a les persones grans d’arreu de Catalunya un funcionament amb tota la normalitat possible, amb les precaucions pertinents. “Conscients que no és una situació que s’acabarà de la nit al dia”, els que són titularitat de la Generalitat garantiran que les activitats habituals es puguin fer presencialment i virtualment, donant la possibilitat de no haver de desplaçar-se a persones que ho necessitin.

De la seva banda, la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Carme Bertral, va afirmar que totes les mesures que s’han pres a Catalunya fins ara “permeten una activitat que es pot assemblar mínimament a la normalitat”. Actualment es fan actuacions “gairebé de tipus quirúrgic” de monitoratge del virus, que permeten saber l’afectació per zones i activar agents comunitaris voluntaris que ajuden a conscienciar la població, en coordinació entre els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies.

Però va recordar: “No ens podem permetre relaxar-nos perquè el virus existeix, està al carrer, i tenim l’obligació cívica i moral de trencar les cadenes de transmissió”, encomanant a les persones grans la tasca de ser transmissors de les mesures de prevenció dins la seva comunitat. “Tenim un deure cívic, de corresponsabilitat, de tenir cura els uns dels altres i de tota la comunitat”. Preguntada per si avis i nets es poden trobar va dir que es poden veure i estar junts, però que cal evitar el contacte físic, les abraçades i els petons.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d