25/06/2022

La població major de 80 anys de Castellbell i el Vilar té un bon estat de salut

Text : Ajuntament de Castellbell i el Vilar

  • El municipi fa una radiografia de la gent gran del municipi, a través del programa de la Diputació de Barcelona ‘Els serveis socials més a prop’
     
  • La major part de les persones grans entrevistades compten amb una bona salut, tot i el sedentarisme.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha realitzat una radiografia de la seva població major de 80 anys. En el marc del programa de la Diputació de Barcelona Els serveis socials més a prop s’han fet entrevistes a una trentena de persones majors de 80 anys del municipi que no estan dins la xarxa de Serveis Socials. Les enquestes, que es van realitzar entre els mesos de gener i maig, dibuixen una població gran amb un bon estat de salut i amb una taxa de feminització que arriba al 63%. El 71% de les persones enquestades perceben la seva salut com a bona o molt bona i també destaca que el 33% té por a patir una caiguda. En més de la meitat dels casos es perceben factors de risc, principalment per viure sol, haver estat ingressat el darrer any, tenir problemes de salut sovint i tenir dificultats en l’oïda o la visió.

Vida sedentària

Els resultats de les enquestes també revelen que es tracta el col·lectiu de la gent gran és força sedentari amb activitats a casa com són mirar la tele, llegir o escoltar la ràdio. Fora de casa, el que fan amb més regularitat és passejar i acudir a actes religiosos. Les respostes posen de manifest que les dones són més actives que els homes fora de casa. Pel que fa a la dependència, un 27% de les persones enquestades necessiten ajuda en les activitats diàries. En la majoria dels casos aquesta ajuda prové de la pròpia parella. També revelen que, de manera majoritària, el recurs preferit és seguir vivint a casa amb atenció i cures.

Seguiment actualitzat

Les darreres dades de 2015 indiquen que Castellbell i el Vilar presenta un envelliment relatiu superior a la mitjana de la província de Barcelona, ja que un 6,5% de la població és major de 80 anys. El consistori farà un seguiment anual del programa per veure l’evolució dels resultats, tenir major informació sobre el col·lectiu de la gent gran que viu al municipi i preveure els serveis i programes que caldrà reforçar en cada moment.

 

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: