09/12/2023

Pla general del passadís de l'UCI de Vall d'Hebron, on hi ha ingressats pacients amb covid-19 i pacients amb altres malalties. 9 de juny del 2021. (Laura Figuls/ACN)

Comparteix amb les teves amistats....

La variant òmicron serà majoritària en «dies»

Els casos positius per covid-19 per PCR o TA (testos antígens) continuen pujant una setmana més, a Castellbell i el Vilar, a les portes de les festes de nadal i quan ja s’ha confirmat que un 20% és de la variant òmicron i que serà dominant en una o dues setmanes a Catalunya

Ahir divendres al matí, el conseller de salut Josep Maria Argimon, va explicar que a partir d’ara, totes les persones que tinguin un contacte estret, encara que sigui vacunada, haurà d’estar confinats deu dies.

El conseller va declarar que les darreres dades a Europa feien preveure que la variant òmicron acabaria sent dominant. A Catalunya s’ha observat un “salt”, que ha fet passar de casos anecdòtics que es podien comptar amb els dits de la mà. En paraules del conseller, a una situació en què el 20% de positius són sospitosos de ser de la nova variant. A Barcelona per exemple, s’està al voltant del 25%. Així, en una setmana o deu dies, s’arribarà al 50% dels casos per òmicron i en unes tres setmanes serà la dominant.

Davant d’aquesta situació, Salut canvia, en primer lloc, el protocol pel que fa a les quarantenes. Fins ara, aquestes només les havien de fer les persones no vacunades o les que, tot i estar vacunades, sabien que s’havien infectat d’òmicron gràcies a les seqüenciacions que s’anaven fent.

EL conseller ha dit que això deixa de tenir sentit en el moment que la nova variant passarà a ser majoritària.

Casos a Castellbell aquesta setmana

Actualment, l’índex de rebrot a Castellbell i el Vilar, ha passat dels 889,20 de la setmana passada als 2015,81 d’ahir divendres 17 de desembre, amb risc molt alt. La mitja de Catalunya és de:581,13, estem molt per sobre de la mitjana.

Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR o TA) en els darrers catorze dies = 37 ( 16 casos positius confirmats, entre dijous de la setmana passada i ahir divendres, (6 més que està pendents). La taxa de reproducció de contagi =2,23 (1,25 la setmana anterior), és a dir, que: dues persones amb positiu, pot contagiar a la vegada a 230 persones per cada 100.000 habitants, amb un valor superior a la RT: 1, la qual cosa implica que l’epidèmia creix.

Cal recordar que les dades porten tres dies de decalatge, per tant, aquestes poden variar els següents dies (els que estan pintats de groc)

Durant les festes de Nadal, les dades les oferirem els divendres 24 i 31 de desembre. A partir de gener recuperarem els diumenges com fins ara.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d