19/08/2022

L’ACA millora les lleres dels rius al Bages

Foto Arxiu:Pere Sánchez

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha enllestit les tasques de manteniment i conservació de les lleres del riu en municipis del Bages.

En total s’han dut a terme onze actuacions, que han tingut un cost de 176.000 euros. Han consistit en la desbrossada selectiva de vegetació que obstaculitzava el pas de l’aigua, la retirada d’arbres morts i caiguts, la retirada de terres i l’eliminació d’espècies vegetals invasores com la canya americana, entre altres actuacions. Els treballs permetran minimitzar el risc de desbordaments i potenciar el creixement de les espècies vegetals autòctones.Les onze actuacions s’han fet en trams de cursos fluvials que transcorren fora de zona urbana dels municipis.

Al Bages s’ha actuat tant al riu Llobregat, on les tasques han consistit principalment en la desbrossada selectiva de vegetació, al terme de Balsareny; com al Cardener, a Manresa, on s’han eliminat canyes i rizomes i s’han plantat arbres i arbustos autòctons. Aquestes actuacions han tingut un cost de 69.003 euros.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: