19/05/2022

Les associacions omplen Manresa per interesar.se pel impost de societats

Foto CAE MANRESA
Foto CAE MANRESA

L’auditori de la Plana de l’Om va quedar petit per acollir a més de 200 persones que van assistir a la sessió informativa sobre la reforma de l’impost de societats que es va fer ahir, dimecres 4 de febrer. Davant d’aquesta afl uència massiva es va haver d’habilitar una sala adjacent per poder seguir la xerrada a través d’una pantalla de televisió.
L’acte, organitzat pel CAE i l’Ajuntament de Manresa, tenia com a objectiu informar dels darrers canvis normatius que afecten a les associacions i que, majoritàriament, han entrat en vigor aquest any 2015. La sessió va anar a càrrec de Suport Associatiu, una entitat especialitzada en la gestió i assessorament d’entitats del tercer sector.
Durant la jornada es va donar a conèixer que totes les entitats, amb independència del seu àmbit d’actuació, del seu volum econòmic i de si fan o no activitat econòmica, estan obligades a presentar la declaració de l’impost de societats i que això comporta que totes les entitats hagin de dur una comptabilitat de doble partida adaptada al Pla General Co mptable de les Entitats sense ànim de lucre.
Així mateix, les entitats que tinguin operacions econòmiques superiors a 3.005,06 euros amb alguns proveïdors o clients o que hagin cobrat alguna subvenció d’una administració pública, amb independència de l’import, estan obligades a presentar la declaració 347.
També es va donar a conèixer que les entitats amb subvencions superiors a 100.000 euros, o superiors a 5.000 euros quan això representi més del 40% del pressupost de l’entitat, estan obligades a facilitar determinada informació a través del web.
Aquest acte tenia l’objectiu de ser un punt de partida d’una sèrie d’accions per facilitar i acompanyar a les entitats per a assolir aquestes obligacions.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: