04/12/2023
El consistori es reuneix amb el Bisbat de Vic per explorar un acord que permeti finançar la segona part de les obres

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar posa fil a l’agulla per avançar en el projecte de rehabilitació de l’església de la Sagrada Família de La Bauma, i està treballant per aconseguir noves línies de finançament per completar el cost de les obres de la segona fase. Les obres han de permetre restaurar la rosassa, la torrassa, reformar l’interior de la nau, continuar amb la reparació de les façanes, conservar els vitralls i refer el mur de contenció del jardí.

Les obres de rehabilitació corresponents a la segona fase del projecte estan pressupostades en 298.000 euros, 85.434 dels quals formen part de la subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya en el marc d’una convocatòria per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural d’arreu del país. L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar està explorant noves vies per poder finançar la inversió restant i assegurar-se, d’aquesta manera, la conservació de l’edifici modernista declarat Bé Cultural d’Interès Local i condicionar-lo per desenvolupar-hi un programa d’activitats culturals.

L’alcaldessa de Castellbell, Montserrat Badia, i la regidora d’Urbanisme, Tina Barbero, s’han reunit amb el Bisbat de Vic per avaluar les obres realitzades durant la primera fase i explorar un acord que permeti finançar la segona part de la rehabilitació. En la reunió, també s’ha tractat l’estat de l’entorn de l’església Borràs i la necessitat de poder fer un manteniment de l’espai.

Edifici modernista

L’església de la Sagrada Família de La Bauma és considerat un edifici modernista d’alt interès arquitectònic. L’any 2018 l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar va iniciar els tràmits per tal de poder rehabilitar-la, ja que estava molt malmesa. La primera fase de les obres es va centrar a reformar la coberta del presbiteri, les cobertes de la nau i reparar les parts de les façanes que presentaven signes de més risc de caiguda.

Aquesta notícia és una NP de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar.
Castellvilarenc.info no se’n fa responsable.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: