18/05/2022

L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar informa als veins de la vall de Montserrat de la situació de l´urbnanització

Foto Arxiu : Tina Barbero

Tal com va avançar aquest diari fa unes setmanes L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha organitzat unes reunions per donar a conèixer la situació en que es troba el procés deregularització definitiva de l´urbanització de la Vall de Montserrat.
Per un costat, s’ha acomplert amb aquelles actuacions administratives que concretava el Programa d’adequació – segons concreta la Llei 3/2009, de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics- i que ens ha de permetre l’execució de les obres.
En aquest sentit, s’han aprovat definitivament els projectes d’urbanització i de reparcel·lació i aquest darrer projecte ha accedit al registre de la propietat per la seva inscripció.
S’ha recaptat, gràcies a les bestretes que es van sol·licitar en el seu moment i de la subvenció rebuda per part de la Generalitat de Catalunya, la quantitat aproximada de 429.000 €. Dit import ha premés assumir el cost de les referides actuacions, inclòs el cost per l’elaboració dels esmentats projectes, el cost per la inscripció del projecte al registre i el de les indemnitzacions.
Un cop finalitzada aquesta etapa, aquest equip de govern, conscient de la dificultat de moment, vol obrir un procés, transparent i clar, de participació ciutadana, per mitjà d’una consulta, per dilucidar i donar a conèixer la voluntat de la majoria en relació al endegament de les obres.
Així doncs, aquest govern s’emplaça a concretar la/es pregunta/es escaients i a definir la informació que caldrà facilitar per poder decidir al respecte amb suficient coneixement de causa i efecte.
A tall d’exemple, i com a conseqüència dels precs i suggerències que ens han fet arribar la gent implicada en dit procés, proposem estructurar la obra en fases, en subobres, independents les unes de les altres, a fi de facilitar el pagament d’aquestes.
Les obres més peremptòries i més sol·licitades, i que entenem poden ser objecte d’execució independent, són, per un costat l’enllumenat públic i per l’altre, el sanejament juntament amb la pavimentació de la calçada, voreres i passatges. Restaria, per completar l’obra, tasques relaciones amb les afectacions als propietaris, determinades estructures i equipaments. Les obres per l’enllumenat públic suma la quantitat aproximada de 435.000,00€ representat un import de 1,59€/m2 per m2 de parcel·la.
Les obres pel sanejament, pavimentació de la calçada, voreres i passatges resulta una xifra aproximada 6.035.000,00€, representat un import de 22,10 €/m2 per m2 de parcel·la.
Les tasques relaciones amb les afectacions als propietaris, determinades estructures i equipaments representat un import aproximat de 306.000,00€ representat un import de 1,10€/m2 per m2 de parcel·la.
A tall d’exemple, les mensualitats que en resultaria, per una parcel·la tipus de 700m2, en cas que les obres s’executessin segons les fases descrites, es el que segueix:
Presupost Vall de Montserrat

Nota: Els imports que apareixen consideren la hipòtesis que les obres s’adjudicaran
amb una rebaixa del 20% del import que figura en el projecte d’urbanització aprovat
definitivament.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: