18/05/2022

L´Ajuntament de Santpedor avalua el nivell del camp eletromagnètic del municipi

Foto : Epica

L’ajuntament de Santpedor ha encomanat una diagnosi per tal poder d’avaluar el nivells del camp electromagnètic existent al terme municipal. Els resultats es plasmaran en un informe que inclourà les mesures que un tècnic especialitsta en Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació ha pres de les freqüències de radiocomunicació, de telefonia mòbil que desprenen les antenes de ràdio i telefonía i del camp elèctric generat per les línies elèctriques a diferents punts del terme municipal. La diagnosi s’ha fet a iniciativa de la regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Santpedor en el marc del programa d’Avaluació i Gestió Ambiental que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels municipis de la província.

D’entrada, totes les mesures efectuades es troben molt per sota dels nivells de referència recomanats pels diferents organismes internacionals pel públic en general. Aquesta és la primera conclusió que s’extreu de les dades obtingudes durant les mesures que ha realtizat aquest divendres l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental (OTAGA) de la Diputació de Barcelona, prenent com a referència els nivells dels camps en llocs concrets del territori amb l’objectiu de determinar si superen o s’acosten als nivells màxims recomanats per la normativa i els organismes internacionals.

Un tècnic de l’OTAGA ha treballat durant tot el matí fent mesures dels punts principals d’emissió d’ones electromagnètiques al municipi: les dues línies d’alta tensió de la zona industrial; l’antena de telefonia mòbil del nucli antic, situada a la plaça de l’Església; i els transformadors d’energia elèctrica situats a tocar de la biblioteca i de la llar d’infants.

A partir dels resultats de la diagnosi, l’informe emetrà una sèrie de recomanacions i de mesures correctores, en cas que els nivells detectats ho requereixin.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: