28/11/2021

L´Ajuntament reconeix l´Associació de Voluntaris de protecció Civil de Castellbell i el Vilar

L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar va celebrar aquest dimarts 24 de setembre un ple ordinari que va durar 2 hores i mitja amb 16 punts de l´ordre del dia .
Entre aquests punts es destaca els mes importants com son les festes locals 2014, modificació de l´ordenança municipal sobre tinença d´animals , reconeixement com a associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castellbell i el Vilar ,moció de protocol sobre absentisme escolar que ja ha posat en practica aquesta mateixa setmana el Consell Comarcal , i finalment la moció de suport i adhesió a la querella argentina per la condemna a la revolta militar feixista de 1936.

L´Ajuntament aprova per unanimitat les festes locals del 2014 , que seran les següents el 24 de març ( data a celebrar la fira de primavera ) i el 14 d´agost ( Festa Major a Castellbell i el Vilar , En quant a la modificació de l´ordenança municipal sobre tinença d´animals, es en si una actualització de la normativa local . En quant a la moció del protocol sobre absentisme escolar que ha posat en practica el Consell Comarcal del Bages , l´Alcaldessa Montserrat Badia considera que es una eina útil donat que als darrers anys hi ha un elevat nombre d´alumnes que han fet absentisme a l´escola a nivell català .La moció va ser votada per unanimitat .
L´Ajuntament va aprovar també el reconeixement com a associació de voluntaris de protecció Civil de Castellbell i el Vilar . una associació municipal sense ànim de lucre que esta formada per unes 6 persones L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castellbell i el Vilar té com a principal finalitat social la col•laboració voluntària i desinteressada en tasques de protecció civil amb el municipi de Castellbell i el Vilar.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar determina mitjançant la signatura d’aquest conveni que l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castellbell i el Vilar és l’entitat que ha de quedar vinculada funcionalment a aquesta autoritat municipal
El regidor per CIU Josep Torras va preguntar a l´Alcaldessa que si el fet que aquesta associació quedi vinculada a l´Ajuntament els Voluntaris cobren alguna mena de sou , L’alcaldessa va recordar que es una entitat sense ànim de lucre i que cap dels voluntaris cobra cap sou , l´Ajuntament nomes paga les despeses del local com la llum i l´agua .

Seguidament va aprovar per unanimitat la moció d´adhesió a la querella argentina per condemnar la revolta militar del General Franco el 1935, que inclou empresonaments tortures i afusellaments , l´ajuntament s´ha posicionat dient que durant els anys del franquisme hi van haver víctimes que són del poble .
Albert Mullero de ERC , va preguntar si aquesta moció es de tota la època o durant la Guerra Civil espanyola. , l´Ajuntament respon que la moció fa referencia a tota l´època fosca .

Als precs i preguntes Hi va haver un moment de tensió quant el regidor de CiU , va preguntar per la coincidència dels Actes del Festival i de la Festa de la Vellesa , ja que el concert de cloenda va perjudicar l’assistència de públic i a més va començar una mica tard .
Tant la Regidora d’Atenció a les persones i gent gran com l´Alcaldessa , van dir que durant la festa de la vellesa , es va dir als assistents que tenien entrades per al festival , “ el que no es pot fer es portar a gent d´edat avançada cap a un festival “ , a mes la Capella no va informar amb temps de la celebració del concert de cloenda “ ja que si hagués estat així segurament la festa de la vellesa s’hagués celebrat en un altre data “ Josep Torras , va insistir dient que la festa havia perjudicat a la capella, llavors Ferran Valdes li va recriminar que la regidoria de Cultura la coneix el que fa la capella “ el que no potser es que no informeu de certes coses a la regidoria de cultura, perquè per això hi estem , el que no potser que durant un concert en ple hivern no tingueu estufes i la gent passi fred “ .


La resta de punts van ser decrets d’alcaldia , informes econòmics altres . Cap a 2/4 de 10 del vespre es va donar per acabat el ple .:

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

One thought on “L´Ajuntament reconeix l´Associació de Voluntaris de protecció Civil de Castellbell i el Vilar

  1. Albert Mulero (ERC-AM) Gràcies pel resum, però voldria matisar que jo no vaig fer aquesta pregunta. Només vaig dir que l’estat espanyol no és democràtic i que era una llàstima que ens haguéssim d’adherir a una querella que ens arriba de l’Argentina contra els crims de la dictadura franquista. I que evidentment votaríem a favor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: