09/12/2023
Entra i llegeix.....

L’operació es farà efectiva a finals de juny

Les fundacions bagenques Ibada (Institució Benèfica Amics dels Avis) i Sant Andreu Salut han anunciat aquest dimarts la seva fusió. A nivell jurídic, la unió s’articularà a partir de l’escissió que ha realitzat Ibada de l’àrea d’atenció a les persones grans i que assumirà íntegrament Sant Andreu Salut. En paral·lel, Ibada mantindrà sota el seu paraigua l’activitat social, cultural i educativa, tres àrees que no formen part de l’operació de fusió. L’operació es farà efectiva a finals de juny d’aquest 2021. Les dues entitats mantindran les denominacions dels centres.
Segons manifesten les dues entitats, en un comunicat conjunt, el procés de fusió es va iniciar la tardor passada amb la signatura d’un conveni de col·laboració. Aleshores, els responsables d’ambdues fundacions ja avançaven que es tractava d’un procés de col·laboració en el qual no hi havia “cap més límit que el que les dues parts, de comú acord, decidissin posar-se”. Amb la fusió, afegeixen, busquen aconseguir “unes entitats més grans, més compromeses i amb més capacitat per fer millor les coses”

Les fundacions han donat a conèixer la notícia a les plantilles aquest dimarts. També els hi han transmès la garantia que “no es produirà cap ajustament ni hi haurà cap canvi en els respectius projectes de futur”.

Els dos patronats han acordat també que la fusió es formalitzarà abans del 30 de juny d’aquest any i que mantindran les denominacions dels centres d’ambdues entitats. Quatre membres del patronat d’Ibada s’integraran en el patronat de Sant Andreu Salut, que s’ampliarà fins als 15 membres.

La covid-19 i la irrupció de nous inversors els porta a unir esforços

Segons les fundacions, l’escenari de la covid-19 “ha fet encara més evident la necessitat d’unir esforços, talent i treball entre les institucions del territori”. Hi afegeixen que la suma “permetrà disposar d’una entitat gran, amb diversitat de recursos i amb una important presència a la comarca”.

Davant de la tendència marcada per les concentracions de grans corporacions empresarials i la irrupció de nous inversors en el sector d’atenció a la dependència, apunten les dues fundacions ,“és vital que les entitats sense ànim de lucre del territori trobin la seva manera d’entendre’s. És d’aquesta manera, com es sumen coneixements i recursos per seguir avançant i innovant, amb l’única finalitat d’adaptar-se a les necessitats del territori i les persones”.

Actualment, Sant Andreu Salut té una plantilla de més de 420 professionals i gestiona més de 500 places, 306 de les quals dins l’àmbit de les residències i els centres de dia. Té un pressupost anual de 17,1 milions d’euros i l’any passat va atendre més de 5.700 persones.

Per la seva banda, Ibada té, a les àrees que s’integren a Sant Andreu Salut, un equip de més de 120 professionals, i gestiona 266 places de residència, centre de dia i habitatges amb serveis i disposa del servei d’ajuda a domicili (SAD). Té un pressupost de 4,5 milions d’euros. L’any passat va atendre 465 persones, 249 de les quals a les residències i centres de dia de Navarcles i Castellgalí.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d