Les dades són molt bones, amb un Índex de risc inferior a l’1
El mes d’octubre ha començat amb un únic cas positiu, que es va donar el passat dia 1 i després d’aquesta data no n’ha sortit cap més. Unes dades que com ja hem dit darrerament s’està veient a tot el territori català, on des de fa setmanes les dades van a la baixa.
Aquestes dades coincideixen amb el relaxament de les restriccions, de fet és el primer cap de setmana amb l’oci nocturn obert als interiors presentant el passaport Covid. Els estadis de Futbol es tornen a omplir i d’aquí a dues setmanes els aforaments als espectacles podria arribar al 100 % si el PROCICAT ho aprova en els dies següents.
Els casos positius a Castellbell i el Vilar aquesta setmana:
Actualment l’índex de rebrot a Castellbell i el Vilar, ha passat dels 0,00 de la setmana passada als 11,75 d’avui diumenge 10 d’octubre, amb risc molt baix. La mitja de Catalunya és de 59,34,estem molt per sota de la mitjana.
Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR o TA) en els darrers 14 dies = 1 (0 cas positiu, entre diumenge passat i ahir dissabte). La taxa de reproducció de contagi =0,43 (0,00 la setmana anterior), és a dir, que cap persona amb positiu, no pot contagiar a la vegada a 430 persones per cada 100.000 habitants, amb un valor inferior a la RT: 1, la qual cosa implica que l’epidèmia no creix. Cal no oblidar que la variant Delta és molt transmissible.
Cal recordar que les dades porten 3 dies de decalatge, per tant pot haver variacions amb les dades que us oferim (les que estan de color carabassa).


Vacunacions segueixen estancades
Pel que fa a la vacunació. A Castellbell i el Vilar s’han vacunat amb la primera dosi unes 2.753 persones (dels 3719 habitants que té el municipi), cosa que representa un 73,08%, mentre que els ja tenen la segona dosi, pugen lleugerament amb un total de 2.547 persones amb un 68,08% i unes 93 persones han rebutjat ser vacunades, un 2,5%.
Els castellvilarencs, la majoria estan vacunats, amb la Pfizer, seguit de l’AstraZeneca (l’estat espanyol l’ha deixat de comprar), la Moderna i la darrera la Janssen (aquesta és monodosi i aviat també es deixarà de comprar).
Així ha sigut la Cinquena Onada
La cinquena onada, va arrencar a finals de juny, amb un creixement exponencial de positius que es mantindria durant el mes de juliol i primers d’agost, a partir d’aquí i fins al setembre els casos declarats positius van començar anar a la baixa, tal com mostrem aquests gràfics.


