04/12/2023

L’Oficina del Consumidor (OCIC), que gestiona el Consell Comarcal del Bages, demana a la ciutadania que estigui al cas de la picaresca que sovint es dóna al voltant de les revisions del gas en l’àmbit domèstic. L’OCIC demana a la població que desconfiï de les visites inesperades d’empreses instal·ladores de gas, que se sol·liciti sempre el carnet oficial professional i que en cap cas hi hagi un sentiment de pressió.

Revisió anuals de calderes de gas i gasoil

Les revisions de les instal·lacions domèstiques s’han de mantenir al dia per garantir el seu bon funcionament i la seguretat a les llars. Les calderes de gas i de gasoil requereixen un manteniment i una cura per part dels usuaris. Les instal·lacions fixes de climatització (calefacció, refrigeració i ventilació) i de producció d’aigua calenta (calderes de gas i de gasoil i sistemes d’aire condicionat) s’han de revisar un cop l’any. L’Oficina d’Informació al Consumidor apunta que es donen algunes excepcions (termo elèctric, escalfadors instantanis d’aigua calenta, etc) i afegeix que no hi ha una obligació de tenir un contracte de manteniment. S’aconsella als usuaris demanar pressupost previ perquè els preus són lliures.

Empreses registrades

Les empreses instal·ladores i de manteniment han d’estar inscrites al Registre d’Agents de la Seguretat Industrial de Catalunya (RASIC) i al Registre d’empreses instal·ladores/mantenidores d’instal·lacions tèrmiques en els edificis (REITE). Un cop feta la revisió es col·locarà una etiqueta adhesiva en un lloc visible de cada aparell i es lliurarà el certificat de manteniment.

Revisions de gas butà i gas natural

L’OCIC recorda que les revisions periòdiques de les instal·lacions fixes de gas butà s’han de fer, en aquest cas, cada cinc anys a través d’una sol·licitud a l’empresa instal·ladora de gas de confiança de cada client. Cal demanar un pressupost detallat i complet abans de la realització del servei. Pel que fa al gas natural, les revisions també es realitzen cada cinc anys per persones acreditades per l’empresa distribuïdora. Des de l’oficina es recorda que cal comprovar la data de la darrera revisió i que s’ha de guardar el certificat d’inspecció que té una validesa de cinc anys.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: