05/12/2023

Pla curt d'una dona en el moment de fer-se la PCR aquest divendres 30 d'octubre de 2020 a Palafrugell. (Horitzontal)

Comparteix amb les teves amistats...

La variant òmicron està deixant estralls al nostre poble de Castellbell i el Vilar, ja que al llarg d’aquestes festes s’han triplicat el nombre de casos positius per Test Antígens o amb PCR amb un increment que fins fa unes setmanes era impensables.

El fet que aquesta variant sigui molt més contagiosa que l’anterior la Delta i que s’escapa de les vacunes de moment amb les dues dosis, demostra aquest potencial que té. La bona notícia és que totes les persones afectades han tingut símptomes lleus semblants als d’un refredat, i que alguns estudis indiquen que afecta més a la gola que a la zona pulmonar com ho feia les anteriors.

Demà tornen les classes a les escoles en plena 6 onada desbocada.

Fins ara, havien de fer quarentena els grups escolars amb almenys un cas positiu. Això excloïa els alumnes o professors que haguessin passat la covid en els últims sis mesos o que tinguessin la pauta completa de vacunació. Per tant, els menors de 12 anys, que van rebre la primera dosi a mitjans de desembre i no els toca la segona dosi fins al febrer, havien d’aïllar-se en cas de ser contactes estrets.

Això canviarà a partir de demà dilluns, quan una classe només s’haurà de confinar quan compti amb almenys cinc positius o un 20% d’alumnes contagiats en un període igual o inferior a set dies.

La portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, assegura a l’ACN que la reducció de quarantenes és una “inconsciència” en ple auge d’òmicron. Segons el sindicat, la mesura hauria d’aplicar-se “més endavant”, quan baixés la incidència de covid, i hauria d’anar acompanyada de cribatges amb proves PCR per tal de frenar la transmissió a les aules.

Dades de casos positius a Castellbell i el Vilar

Actualment, l’índex de rebrot a Castellbell i el Vilar, ha passat dels 3.304,77 de la setmana passada als 5.816,65 d’avui diumenge 8 de gener, amb risc molt alt. La mitja de Catalunya és de 3.562,76 estem molt per sobre de la mitjana.

Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR o TA) en els darrers catorze dies IA14= 145 (61 casos positius confirmats, entre dissabte de la setmana passada i avui diumenge, ( 19 més que estan pendents). La taxa de reproducció de contagi =1,59 (1,17 la setmana anterior), és a dir, que: per cada 100 persones amb positiu, poden contagiar a la vegada a 590 persones per cada 100.000 habitants, amb un valor superior a la RT: 1, la qual cosa implica que l’epidèmia creix.

Cal recordar que les dades porten tres dies de decalatge, per tant, aquestes poden variar els següents dies (els que estan pintats de groc)

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d