04/12/2023
Vols saber com ha anat? Clica al titular....
Althaia acomiada els residents en un acte celebrat en petit format que va servir per posar en valor el seu compromís i responsabilitat durant la pandèmia de la Covid-19

La Fundació Althaia va celebrar el divendres passat l’acte de comiat dels residents que finalitzen la seva etapa formativa a la institució. La sala d’actes de l’Hospital de Sant Joan de Déu va acollir un comiat que es va dur a terme en petit comitè per tal de poder mantenir les mesures de seguretat i que es va retransmetre telemàticament per la resta de professionals de l’organització. De la desena de residents d’Althaia que han finalitzat la seva etapa d’especialització, més de la meitat continuaran vinculats laboralment a l’hospital, fet que demostra que els residents són una peça fonamental en el present i el futur de la institució.

En aquest acte de comiat es va posar en valor la tasca que desenvolupen els residents en el seu període d’especialització i, de manera especial, es va destacar la dedicació, l’esforç i la responsabilitat que han assumit durant el darrer any i mig, contribuint a fer front a la pandèmia de la Covid-19. Els residents que ara han finalitzat el seu període formatiu han viscut intensament aquesta crisi sanitària, sobretot la primera onada de la pandèmia, en què es van haver d’aturar les rotacions i van haver d’assumir rols i responsabilitats que estaven allunyades de què els hi tocava en un principi. Tanmateix, van fer un pas endavant, es van adaptar a la situació i van respondre de forma exemplar, mostrant el seu compromís i solidaritat amb els pacients i la societat.

Durant el comiat, també es va posar de manifest l’esforç organitzatiu que va fer Althaia a partir de la segona onada de la pandèmia perquè els residents poguessin fer totes les rotacions que corresponien al seu itinerari formatiu, deslliurant-los de donar suport al pacient covid. Al mateix temps, van recuperar aquelles rotacions que no van poder fer durant la primera onada.

Aposta de present i futur

Un total de 21 residents, 11 d’Althaia i 10 de la Unitat Docent Multiprofessional de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS), han finalitzat la seva etapa d’especialització a l’organització. Entre ells, enguany destacava la psicòloga clínica, ja que es tracta de la primera promoció d’aquesta especialitat que finalitza la seva etapa formativa de quatre anys a Althaia. Durant l’acte, aquesta psicòloga clínica, que continuarà treballant a la Divisió de Salut Mental, va posar en relleu el paper cabdal que ha tingut tot l’equip de Salut Mental, especialment la seva tutora, i la resta de professionals de la institució en el seu procés formatiu.

Dels 11 residents d’Althaia que han acabat aquesta etapa, 8 continuaran vinculats laboralment a la institució. També seguiran dos residents de la Unitat Docent de l’ICS. Els residents són el planter del talent d’Althaia i la seva formació és clau per al futur de l’organització. Una bona mostra d’aquesta aposta és que 24 dels 91 residents formats en els últims cinc anys continuen vinculats laboralment a Althaia. De fet, una de les línies estratègiques de la institució és la formació de professionals especialistes de qualitat que els permeti assolir l’excel·lència en les seves respectives especialitats.

L’esforç i el compromís d’Althaia per fomentar el professionalisme va aflorar durant l’acte de comiat quan, molts dels residents que van tenir-hi veu, van valorar molt positivament l’etapa formativa que finalitzaven pels aprenentatges adquirits i per l’acompanyament i suport dels professionals i de l’equip docent. Per això, van manifestar que tornarien a escollir la institució manresana per a formar-se. Una opinió que va en sintonia de les darreres enquestes de satisfacció dels residents realitzades pel Departament de Salut en què els resultats mostren que Althaia està per sobre de la mitjana en diferents ítems avaluats, com per exemple, l’aprenentatge global, l’acollida i la integració al centre, la supervisió en les rotacions i les guàrdies i la facilitat per fer formacions externes.

Portes obertes online per donar a conèixer l’oferta de places

Està previst que aquest mateix mes de juny Althaia incorpori 14 futurs especialistes als quals s’hi han de sumar els 17 de la Unitat Docent de l’ICS a la Catalunya Central que tindran l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa com a referència. Amb la seva incorporació, Althaia comptarà amb 107 professionals en formació (59 residents d’Althaia i 48 de l’ICS), la xifra més alta assolida fins al moment.

Justament, per donar a conèixer l’oferta de les diferents places i la pròpia organització als futurs residents, durant la darrera setmana s’han dut a terme dues jornades de portes obertes que, a causa de la situació epidemiològica, s’han fet de forma telemàtica. Les jornades han estat protagonitzades pels actuals residents, que s’han encarregat de conduir la sessió, han explicat la seva experiència i han resolt les qüestions plantejades pels futurs especialistes. Els residents actuals també són els protagonistes de la campanya “Padrins”, que té com a objectiu informar sobre l’oferta de formació especialitzada i el potencial d’Althaia. La campanya es difon a través de les xarxes socials i l’objectiu és que les persones que han d’accedir a una plaça de formació sanitària especialitzada (MIR, PIR o IIR) es puguin posar en contacte de manera fàcil i directa, via telèfon o correu electrònic, amb els especialistes en formació d’Althaia  i, d’aquesta manera, coneguin de primera mà l’organització i les particularitats de cada especialitat.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: