04/12/2023
Jo de tu no m'ho perdria....

Al llarg d’aquest cap de setmana Sant Boi de Llobregat ha estat l’epicentre del món geganter. Han estat més de 80 colles geganteres de tot el territori català, de la Catalunya Nord, del País Valencià i fins i tot de Costa Rica, les que han participat de la festa.

Els actes varen començar divendres amb la signatura del conveni de cessió de la imatgeria de l’Agrupació. Un conveni a tres bandes: ACGC, Ajuntament de Sant Boi del Llobregat i la Colla de Geganters i Grallers del barri de Casablanca. Tot seguit, el mateix divendres, és va inaugurar el monument de Ciutat Gegantera, a la Plaça del Llobregat (carretera de Santa Creu de Calafell) i, a posteriori, una cercavila de Colles de Cultura Catalana de la vila que va finalitzar a la Plaça Ramon Mas i Campderrós

Dissabte vàrem començar al migdia, amb l’estrena de l’himne de Ciutat Gegantera 2022, a l’Amfiteatre del Parc de la Muntanyeta i a la tarda va ser el torn dels gegants amb una cercavila, per rebre els Gegants de Catalunya, que va acabar també al mateix Parc. El pregó, i l’arribada i rebuda dels Gegants de Catalunya.

Un dels moments més especials de la jornada de dissabte va ser quan els nens i nenes de la colla gegantera de Tortosa feien el seu últim ball de peuets amb els gegantons Pau i Alegria.

Per acabar amb aquest magnífic cap de setmana, va arribar el dia més esperat: diumenge. 85 colles , aproximadament, vingudes d’arreu de Catalunya i fóra d’aquesta es preparaven per a la plantada dels seus gegants a diferents places de la ciutat, atès que degut al número de colles es varen fer tres cercaviles amb diferents punts d’inici fins a confluir, totes elles, al parc de la Muntanyeta, lloc en el qual es donava el tret d’inici als actes protocol·laris i més desitjats del cap de setmana.

La Júlia Fernández va portar la Geganta Roseta de Castellbell, per primer cop.

Primer fou el torn de la Colla de gegants, corts i bèsties de la ciutat de Tortosa que interpretar i dansar el ball Nou com a Ciutat Gegantera sortint i tot seguit arribava el moment més emocionant del cap de setmana: la colla de Tortosa traspassava els gegants de Catalunya, en Treball i la Cultura i els gegantons Pau i Alegria, a la colla gegantera de Casablanca, entre llàgrimes de tristesa per part de Tortosa i llàgrimes d’emoció per part de Casablanca, ara era el torn de la Colla de Geganters i Grallers de Casablanca, que, per primer cop, interpretarien i dansarien a plaça el ball d’aniversari amb en Treball i la Cultura per, un cop acabat el ball, ser oficialment 34a Ciutat Gegantera de Catalunya 2022.

Durant tot un any la colla gegantera de Casablanca, seran els encarregats de custodiar i fer dansar en Treball, la Cultura, en Pau i l’Alegria, els gegants i gegantons de l’ACGC, pels carrers i places de les ciutats de Catalunya i fóra.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: